Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΒουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Αν γίνουμε κυβέρνηση θα αλλάξουμε τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας»

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Αν γίνουμε κυβέρνηση θα αλλάξουμε τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας»

Σε αλλαγή της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, όπως δήλωσε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μερόπη Τζούφη, κάνοντας λόγο για μακρά παράδοση των γαλλικών δυνάμεων σε αποικιοκρατικά γεγονότα στην Αφρική.

Ειδικότερα, κατά την παρουσία της σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky όπου συζητείτο η ελληνογαλλική συμφωνία, η Μ. Τζούφη ανέφερε τα εξής: «Τα εκστρατευτικά σώματα της Γαλλίας έχουν μακρά ιστορική παράδοση αποικιοκρατικών, δραματικών γεγονότων σε μία σειρά από χώρες της Αφρικής. Μάλλον τα αγνοείτε. Με μισθοφόρους, έτσι; Το τελευταίο εκστρατευτικό σώμα που υποχρεώθηκε σε δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα, ήταν στην Κορέα».

Ερωτώμενη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κυρανάκη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τη συμφωνία αν γίνει κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν συμφωνούμε. Σε αυτό το κομμάτι βεβαίως, είναι η απάντηση. Δεν συμφωνούμε να φεύγουν εκστρατευτικά σώματα. Άμα γίνουμε κυβέρνηση βεβαίως. Δεν θα στέλνουμε Έλληνες στρατιώτες στο εξωτερικό λέω. Λέω, Έλληνες στρατιώτες δεν θα πηγαίνουν σε εκστρατευτικά σώματα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τα πιο σημαντικά