Βουλή: Πέρασε από την επιτροπή το νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου στα 15

3 Οκτωβρίου, 2017 10:00 ΜΜ
More videos

«Πράσινο φως» πήρε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη «διόρθωση φύλου» από την ηλικία των 15 ετών και έτσι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις θετικές επί της αρχής ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή αλλά και η Ένωση Κεντρώων.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στη Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, αν και αρχικά οι βουλευτές είχαν ενημερωθεί ότι η συζήτηση θα ξεκινούσε αύριο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παρουσίασε τη νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία η διόρθωση του φύλου θα μπορεί να γίνει από τα 15 έτη. «Κατεβαίνει στο 15ο έτος (σ.σ.: το όριο) της ηλικίας και αποδεχόμαστε τις προτάσεις των κομμάτων και της αντιπολίτευσης, που είχαν πει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάποια ιατρική γνωμοδότηση. Αυτή θα υπάρχει. Θα υπάρχει γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” με απόφαση του ΔΣ του», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παναγιωτόπουλος, δηλώνοντας ότι η ΝΔ επιφυλάσσεται, είπε ότι θα καταθέσουν τις δικές τους νομοθετικές βελτιώσεις και ζήτησε να μην αρκεί μια απλή δήλωση για την αλλαγή φύλου.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι ψηφίζουν υπέρ του νομοσχεδίου από τη στιγμή που υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία.

[in] [iefimerida] [newsit]