Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για Αρκά: «Νοσταλγός της Χούντας»

24 Αυγούστου, 20174:26 ΜΜ
More videos

«Νοσταλγό της Χούντας» χαρακτήρισε τον γνωστό σκιτσογράφο Αρκά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη. Αφορμή στάθηκε ένα σκίτσο του τελευταίου σχετικά με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να μην συμμετέχει η Ελλάδα στο συνέδριο της Εσθονίας σχετικά με τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα.

«Αναπολεί τη Δικτατορία, την αναπαριστά συνειδητά ή υποσυνείδητα, και προτρέπει για μία ακόμα» λέει στην ανάρτησή της στο Facebook η κ. Κασιμάτη, την οποία συνοδεύει με το επίμαχο σκίτσο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει χαρακτηριστικά:

«Ο Αρκάς σήμερα εξαφάνισε τους χθεσινούς αντιπάλους κομμουνιστές από τη σκακιέρα του πολιτικού συστήματος, και τους έχει ρίξει στο μαύρο σκοτάδι του. Ταυτόχρονα, ως άλλη Φρειδερίκη, διερωτάται-ρωτάει τον Βασιλιά, τους στρατηγούς και τους στρατιώτες του, μήπως παραείναι όλοι τους δημοκρατικοί.

Ο σκιτσογράφος μείζονος αναφοράς της ακροδεξιάς πια Νέας Δημοκρατίας, απροκάλυπτος νοσταλγός παλατιανών πραξικοπημάτων και της Χούντας των Συνταγματαρχών. Αναπολεί τη Δικτατορία, την αναπαριστά συνειδητά ή υποσυνείδητα, και προτρέπει για μία ακόμα.

Σημ.: Κατά τα άλλα δεν είναι με τον φασισμό, απλώς καταγγέλλουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Το δυστύχημα εν προκειμένω είναι πως η ανάγνωση της Ιστορίας δεν έχει ποτέ μονάχα ιστορικό ενδιαφέρον – έχει κυρίως πολιτικό, και αφορά στο παρόν και το μέλλον»

facebook
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News