«Βόμβες» Λέων για τους ιατροδικαστές: «Περίεργη η επιμονή να υπερασπίζονται τα λάθη στις νεκροψίες των 3 παιδιών»

15 Απριλίου, 2022 4:52 ΜΜ
More videos

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων όχι μόνο αφήνει αιχμές αλλά καλεί τις Αρχές να διερευνήσουν τι κρύβεται πίσω από τη στάση συναδέλφων του. Επιμένει ότι κάποιοι προσπάθησαν να σκεπάσουν τα δραματικά γεγονότα στην Πάτρα, χωρίς όπως λέει να έχουν αθώα κίνητρα. Μιλάει για κίνητρα που δεν ήταν αθώα, για ένα δόλο που κρύβεται πίσω από τις κινήσεις και τις πρακτικές τους, αλλά και για λάθη που για τον ίδιο δεν πρέπει να θεωρηθούν ανθρώπινα.

«ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»

Ο Γρηγόρης Λέων τονίζει στον ΑΝΤ1 πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει τις αδυναμίες του κλάδου, με τη στάση και την επιμονή της. Επισημαίνει πως αν γίνει έρευνα για τα όσα έκαναν συνάδελφοί του, ο κόσμος θα συζητάει τα στοιχεία που θα προκύψουν για καιρό. Φτάνει στο σημείο να πει, πως οι ιατροδικαστές που αναφέρεται, προσπάθησαν να καλύψουν γεγονότα, επειδή έχουν τις ειδικές γνώσεις για να το κάνουν.

«ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΘΩΑ ΚΙΝΗΤΡΑ»

«Ήταν βέβαιο από την αρχή ότι κάτι δεν είχε πάει καλά και από μεριάς της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν σας κρύβω πως αυτός ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος για μένα. Το να αναφέρεσαι σε λάθη συναδέλφων και να προσπαθείς να αναδεικνύεις τις αστοχίες τους, δεν είναι εύκολο. Είχα τη στήριξη των έντιμων συναδέλφων. Εάν κάνετε ένα ρεπορτάζ για αυτά που συνέβησαν από μεριάς ιατροδικαστών σε αυτή την υπόθεση,θα έχετε να συζητάτε για πάρα πολύ καιρό.»

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

«Δυστυχώς δεν είναι όλα αθώα σε μια τέτοια ιστορία. Η κυρία Πισπιρίγκου κατάφερε να αναδείξει παθογένειες ενός συστήματος που υπάρχουν για χρόνια. Εμένα δεν με ενοχλεί το επιστημονικό λάθος γιατί είναι ανθρώπινο και δεν υπάρχει δόλος. Με ενοχλεί και αρχίζει να γίνεται περίεργο, η επιμονή στο λάθος. Αυτό ενοχλεί και προσωπικά και σαν ιατροδικαστική κοινότητα.»

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΘΟΛΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να θολώσουν μια επιστημονική άποψη, με κάθε τρόπο. Μιλάω για συναδέλφους μου, που έχουν ειδικές γνώσεις για να θολώσουν μία εικόνα. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Από αυτή την ιστορία θα πρέπει να βγούμε κερδισμένοι στην ιατροδικαστική κοινότητα.»