Βομβαρδισμένη πόλη τα Εξάρχεια από τα επεισόδια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο

7 Δεκεμβρίου, 2018 12:43 ΜΜ
More videos

Για άλλη μια νύχτα τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια και τα γύρω στενά είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Τα συνεργεία του δήμου έπιασαν δουλειά νωρίς-νωρίς προκειμένου να καθαρίσουν και να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα που δημιούργησαν χθες, Πέμπτοι, οι γνωστοί-άγνωστοι στην πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

mc-5001.jpgΚαμμένα μηχανάκια και αυτοκίνητα, κατεστραμμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι και σπασμένα πεζοδρόμια, με την μυρωδιά του καμένου να είναι έντονη στην περιοχή.

«Τα πάντα είναι μαυρισμένα, σπασμένα πεζοδρόμια, πέτρες από νεοκλασσικά που είχαν εγκαταλειφθεί. Κυκλοφορούσαν ακόμα και με τροχούς και έκοβαν τσίγκους για να τους χρησιμοποιήσουν στα οδοφράγματα» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος κάνοντας λόγο για «εμπόλεμη ζώνη».

Οι κουκουλοφόροι,  ανέβηκαν σε ταράτσες για να κάψουν με μολότοφ την αύρα της ΕΛΑΣ που έκανε ρίψεις νερού προκειμένου να τους απωθήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, «κουκουλοφόροι αφού έγιναν τα επεισόδια που έδειξαν οι τηλεοράσεις, μπήκαν σε ταράτσες ενώ έχουν σπάσει και πόρτες από διαμερίσματα. Ανέβαιναν στις ταράτσες για να ρίξουν μολότοφ».

«Να μας πει κάποιος γιατί δεν μπαίνουν δυναμείς της αστυνομίας στην πλατεία Εξαρχείων. Τι είναι η πλατεία; Πανεπιστημιακό άσυλο ισχύει και εκεί;» αναρωτήθηκε.

Πάνω από 100.000 ευρώ οι ζημιές που σημειώθηκαν στην Θεολογική του ΑΠΘ

«Έχουν καταστρέψει όλη τη Σχολή. Ενώ αρχικά πιστεύαμε ότι οι ζημιές άγγιζαν τις 50.000 ευρώ, λεπτό με το λεπτό ανακαλύπτουμε περισσότερες και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ», δήλωσε στη Voria.gr ο αναπληρωτής Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής και πρόεδρος του Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Συμεών Πασχαλίδης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του καθώς όπως είπε «δεν γίνεται να έρχονται να τα ρημάζουν όλα κάθε δύο μήνες».