«Βόμβα» από τον Μάκη Βορίδη: «Θα εξέταζα lockdown σε ανεμβολίαστους»

15 Νοεμβρίου, 20216:00 ΜΜ

Το ενδεχόμενο επιβληθεί, στα πρότυπα τις Αυστρίας, lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, συζήτησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μάκης Βορίδης.

«Το γενικό lockdown δε συζητείται», είπε ο υπουργός εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους «είναι μια ιδέα που θα την εξέταζα».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης επικαλέστηκε τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσούντων που καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι, εν αντιθέσει με τους εμβολιασμένους πολίτες που νοσούν, από τους οποίους ένα 0,4% χάνει τη ζωή του.

Ποινική δικογραφία για τον αρνητή επόπτη υγείας

Ο υπουργός εσωτερικών μίλησε και για τη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι, αλλά εξετάζεται σε σχέση με την επαφή των εργαζομένων με το κοινό και όχι γενικώς. Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό με την 51χρονη αρνήτρια της πανδημίας από τη Θεσσαλονίκη που τελικά έχασε τη ζωή της, ακολουθώντας τις οδηγίες επόπτη υγείας ώστε να μην διασωληνωθεί. «Έχει κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 105 του υπαλληλικού κώδικα και ο πειθαρχικός του προϊστάμενος έχει τη δυνατότητα να τον θέσει άμεσα σε αναστολή. Ακολούθως θα συνεδριάσει το πειθαρχικό εντός εξαμήνου για να επικυρώσει την αναστολή», είπε και συμπλήρωσε ότι έχουν φτάσει στο πειθαρχικό, για τον συγκεκριμένο υπάλληλο, τρις υποθέσεις, εκ των οποίων οι δύο είναι απαλλακτικές και μία εκκρεμεί. «Εξ’ όσων γνωρίζω έχει συνταχθεί και ποινική δικογραφία για την υπόθεση», υπογράμμισε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News