Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΒόμβα από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: «Για να δω που θα πάτε να...

Βόμβα από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: «Για να δω που θα πάτε να κρυφτείτε»

Σε ανάρτηση του πριν λίγα λεπτά ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αναφέρει:

Ε, λοιπόν θα κάνω τώρα μια συνέντευξη με την Γεωργια για να δω που θα πάτε να κρυφτείτε υπάνθρωποι των Αρχών και της κοινωνίας που νομίσατε ότι η υπόθεση κλείνει εδώ. Τώρα ανοίγει και σας υπόσχομαι ότι θα φρίξει όλη η Ελλαδα.Η χώρα μας δεν διαθέτει μόνο Τατιάνες!Ευτυχώς…

Εισαγγελέας καλεί τη Γεωργία Μπίκα να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα – «Ψευδής η καταγγελία για βιασμό»

Εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη και συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα εισηγήθηκε την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου για βιασμό επισημαίνοντας ότι η 24χρονη «απασχόλησε ψευδώς και με δόλο τις αρχές».

Μάλιστα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η εισαγγελέας προτείνει να πληρώσει η Γεωργία Μπίκα και τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής σε βάρους του καταγγελόμενου 27χρονου καθώς κρίνει ότι θα πρέπει να γίνει δεκτή η απαλλαγή του για την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Ο Μάκης Τριανταφυλλοπουλος αναφερει παλιότερο άρθρο του Zougla.gr με τίτλο: Η Εισαγγελία τα βλέπει όλα αυτά;

Σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Γεωργίας Μπίκα και απαξίωσης του πραγματικού ανακριτικού υλικού στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης κοπέλας επιδίδονται, συστηματικά, συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Ιδιαίτερο ζήλο επιδεικνύουν η ιστοσελίδα TheToc καθώς και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha διά της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου «T-live». Κάποιος ιδιαίτερος λόγος θα πρέπει να υπάρχει, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η μεθοδική προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Να θυμίσουμε πως η οικογένεια Λεβέντη επιχείρησε εξαρχής να αλώσει τον ευρύτερο χώρο των θεσμικών παραγόντων που ενεπλάκησαν σε διάφορα επίπεδα στην υπόθεση του βιασμού. Η «Ζούγκλα» πληροφορείται ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ανέλαβε να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή διαχείρισης των επαφών με τους τοπικούς παράγοντες στη Θεσσαλονίκη. Μια αποστολή που απαιτούσε διακριτικότητα και «λεπτούς χειρισμούς». Το πρόσωπο αυτό είναι ο γνωστός ως «Τσοπάνος της Αράχωβας», ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια στενούς δεσμούς με την οικογένεια Λεβέντη. Είναι ο άνθρωπος που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει «ευαίσθητες υποθέσεις» που έχουν να κάνουν με την ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια. Όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο, θα επανέλθουμε. Η «Ζούγκλα» έχει στη διάθεσή της ενδιαφέροντα στοιχεία για τις δραστηριότητές του.

image 2

Αυτός είναι ο Τσοπάνος της Αράχωβας, πρόσωπο εμπιστοσύνης της οικογένειας Λεβέντη

Ας επανέλθουμε, όμως, στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Γεωργίας Μπίκα και υποβάθμισης της υπόθεσης βιασμού, με προφανή στόχο η Εισαγγελία να τη στείλει στο αρχείο.

Έχουμε και λέμε. Με τον τίτλο «Θεσσαλονίκη: Γιατί η ανακρίτρια έκρινε ότι η Γεωργία Μπίκα δεν έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Οι καταθέσεις που έπαιξαν ρόλο», η ιστοσελίδα TheToc, επικαλούμενη το ρεπορτάζ της Τατιάνας Στεφανίδου, χρησιμοποιεί ως δήθεν αποδεικτικά στοιχεία τις καταθέσεις δύο υπαλλήλων του ξενοδοχείου «MET»: ενός ρεσεψιονίστ και ενός σεκιουριτά. Από τις καταθέσεις αυτές δεν προκύπτει πως δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός, για τον απλούστατο λόγο ότι οι δύο μάρτυρες δεν βρέθηκαν ποτέ εντός του επίμαχου δωματίου. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών δήλωσε πως άκουσε ανδρικές φωνές και κάποιον να ρωτά τη Γεωργία Μπίκα «Γιατί δεν μπαίνεις μέσα;». Αυτή η λεπτομέρεια επιβεβαιώνει την κατάθεση της 24χρονης κοπέλας, ότι δηλαδή αντελήφθη την παρουσία τριών ανδρών και ότι δεν ήθελε να μπει στο δωμάτιο. Άλλωστε, για τον λόγο αυτόν διατυπώθηκε και το παραπάνω ερώτημα-προτροπή ενός εκ των τριών ανδρών που άκουσε και το καταθέτει στην ανακρίτρια ο σεκιουριτάς.

Επίσης, ο ένας εκ των δύο μαρτύρων αναφέρει στην κατάθεσή του πως αντελήφθη κάποια στιγμή τη Γεωργία Μπίκα να βρίσκεται στην είσοδο του ξενοδοχείου και έσπευσε να τη ρωτήσει αν είναι καλά και αν χρειάζεται τίποτε. Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Γεωργία Μπίκα, όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο προκειμένου να ζητήσει δωμάτιο για να διανυκτερεύσει, ήταν πραγματικά σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ότι η 24χρονη κοπέλα ήταν σε άσχημη κατάσταση, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και από ένα ακόμη σημείο της κατάθεσης του ρεσεψιονίστ. Ο τελευταίος αντελήφθη, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ξενοδοχείου, πως η Γεωργία δεν εισήλθε με τη μαγνητική της κάρτα (ηλεκτρονικό κλειδί) στο δωμάτιό της. Έστειλε, λοιπόν, τον σεκιουριτά στον 5ο όροφο προκειμένου να βοηθήσει την κοπέλα να μπει στο δωμάτιό της. Το μοναδικό video που δείχνει πως η Γεωργία Μπίκα βρισκόταν σε πραγματικά άσχημη κατάσταση λόγω των χημικών ουσιών που της είχαν χορηγήσει είναι εκείνο που ανήρτησε η «Ζούγκλα».

Επισημαίνεται πως η διεύθυνση του ξενοδοχείου δεν προσκόμισε στην ανακρίτρια το μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις εσωτερικές κάμερες (του λόμπι και των διαδρόμων στους ορόφους), παρότι αυτό το υλικό ζητήθηκε. Μάλιστα, η διεύθυνση του ξενοδοχείου υποστήριξε πως δεν υπήρξε καταγεγραμμένο υλικό από τις κάμερες. Είναι προφανές πως κάτι δεν πάει καλά, μα καθόλου καλά, με αυτόν τον ισχυρισμό, που σημαίνει πως ειδικά εκείνη την ημέρα του ρεβεγιόν όλο το σύστημα ασφαλείας του «MET» κατέρρευσε!

Αυτά είναι τα ασφαλή συμπεράσματα στα οποία θα έπρεπε να καταλήξει ένα δημοσιογραφικό κείμενο για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας εάν ο συντάκτης του δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Η ιστοσελίδα TheToc υιοθετεί ανερυθρίαστα την άποψη της οικογένειας Λεβέντη, ενώ η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται αποτελεί copy-paste των αναφερθέντων στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Εδώ η δημοσιογραφία, βεβαίως, σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η Δικαιοσύνη, ωστόσο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να συναινέσει σε μια τόσο άγαρμπα στημένη πλεκτάνη ώστε να διασωθεί ο κανακάρης των ισχυρών επιχειρηματιών και η δυνατότητα που έχουν να διασφαλίζουν, με τον τρόπο που πολύ καλά γνωρίζουν, την απόλυτη ομερτά ώστε να αποσιωπούνται τα ανομήματά τους.

Πληροφορούμεθα εξωδίκως πως κάποιοι ισχυρίζονται και επιμένουν ότι «έχουν τακτοποιήσει» όλες τις εκκρεμότητες με τους εμπλεκόμενους παράγοντες και όχι μόνον στην υπόθεση του βιασμού. Επειδή αντιλαμβανόμαστε τα υπονοούμενα (και σε τι αλλά και σε ποιους ακριβώς αναφέρονται), είναι προφανές πως αν κάποια στοιχεία, ονόματα ή καταστάσεις υποπέσουν στη δημοσιογραφική αντίληψή μας, τότε σίγουρα το ρεπορτάζ θα αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.Τα πιο σημαντικά