Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
Ελλάδα«Βόμβα» από Γεννηματά: Φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν - Kινδυνεύει να καταλήξει σε...

«Βόμβα» από Γεννηματά: Φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν – Kινδυνεύει να καταλήξει σε ναυάγιο

Με πολύ σκληρό ύφος σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τα όσα έχουν συμβεί ως τώρα κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά δήλώσε ότι «οι άκαμπτες δηλώσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη αρχικά είχαμε προβλέψει και τονίσει: ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διπλωματική προετοιμασία της επίσκεψής του. Απαράδεκτο αλλά κυρίως επικίνδυνο για την χώρα», προσθέτοντας ότι «συνεχώς ο κ. Τσίπρας “πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος”, και δυστυχώς μαζί του τα Ελληνικά συμφέροντα. […] Φιάσκο η επίσκεψη στις ΗΠΑ, μεγαλύτερο φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν, που τείνει να καταλήξει σε ναυάγιο».

Κατά την κ. Γεννηματά «ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης (σ.σ. της Λωζάννης) δεν υπάρχει, […] ποτέ ως τώρα δεν έχει τεθεί από την χώρα μας ζήτημα ερμηνείας, και ατόπως ετέθη», ενώ τόνισε ότι «οι απαράδεκτες θέσεις του Τούρκου προέδρου και η συζήτηση στην οποία μπήκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν προάγουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά τις γυρίζουν σημαντικά βήματα πίσω» και σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση –και πρώτα ο πρωθυπουργός- έχει μεγάλη ευθύνη για τα όσα συνέβησαν σήμερα».

[topontiki]

Τα πιο σημαντικά