Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
διάφοραΒολτάρουμε στα πανέμορφα χωριούδακια των Άλπεων!!! Πανέμορφα τοπία…

Βολτάρουμε στα πανέμορφα χωριούδακια των Άλπεων!!! Πανέμορφα τοπία…

Είναι γνωστό ότι η αυστριακή ύπαιθρο είναι διάσπαρτη από πανέμορφα χωριουδάκια. Ας ανακαλύψουμε αυτά που στολίζουν τις αλπικές πλαγιές.

Alpbach

46697

Θα το συναντήσετε σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Έχει πληθυσμό 2600 κατοίκους οι οποίοι διατηρούν φάρμες στις γύρω πλαγιές. Θα σας κλέψουν τη καρδιά τα κουκλίστικα σπιτάκι που σχεδόν από παντού κρέμονται φυτά.

St. Gilgen

46698

Καθρεφτίζεται στη γαλήνια λίμνη Wolfgangsee. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Σάλτσμπουργκ, από όπου φτάνουν και οι περισσότεροι επισκέπτες. Ξεχωρίζει για την γραφικότητα και την αλπική αρχιτεκτονική του.

St. Wolfgang im Salzkammergut

466991

Βρίσκεται στην περιοχή Salzkammergut της Άνω Αυστρίας, στη βόρεια όχθη της λίμνης Wolfgangsee στην περιοχή του Salzburg. Τους χειμερινούς μήνες αποτελεί αγαπημένο προορισμό για σκιερς μιας και βρίσκεται κοντά σε πολλά χιονοδρομικά.

Hallstatt, Αυστρία

46700

Διάσημο για τη παραγωγή αλατιού, αλλά και για την σπάνια ομορφιά του. Ξεχωρίζει για τη θέση του σε μια στενή βραχώδη όχθη της ομώνυμης λίμνης. Ενώ τα τεράστια βουνά που έχει για background του προσφέρουν έντονη θεατρικότητα.

46701

Αν φτάσετε εδώ αναζητήστε την εμπειρία του να μείνετε σε ένα σπιτάκι μέρος τους οποίου είναι χτισμένο πάνω στη λίμνη.

Dürnstein

46702

Κρύβεται στην «καρδιά» της κοιλάδας Wachau και βρέχεται από τα νερά του Δούναβη. Ο γραφικός αυτός οικισμός αποτελεί ένα εξαιρετικό μείγμα αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς.

Tulfes

46703

Αυτό το όμορφο χωριό, που έχει καταφέρει να διατηρήσει τον αγροτικό του χαρακτήρα, ασκεί αμέτρητη γοητεία, λόγω της ηλιόλουστης θέσης του, σε ένα φιλόξενο οροπέδιο πάνω από την κοιλάδα Inntal Valley.

Κrems

46704

Δεν είναι χωριό, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Αυστρίας. Ωστόσο, η γραφικότητα του είναι τέτοια που κανένας δεν μπορεί να πει πως πρόκειται για μια ακόμη αυστριακή πόλη. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πηγή

Τα πιο σημαντικά