Βόλος: Βλήμα έφυγε από πεδίο βολής και σκότωσε ζώα κοπαδιού – Από θαύμα γλίτωσε ο κτηνοτρόφος

28 Μαΐου, 2021 1:26 ΜΜ
More videos

Εντελώς… λάθος πήγε η στρατιωτική άσκηση σε πεδίο βολής στις Γλαφυρές Βόλου, καθώς «αδέσποτο» βλήμα από άρμα μάχης σκότωσε γίδια κοπαδιού που βοσκούσε στο Μεγαβούνι. Από θαύμα γλίτωσε ο κτηνοτρόφος που εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο, καθώς η έκρηξη έγινε σχεδόν 70 μέτρα από το σημείο όπου βρισκόταν, αφού πέρασε σχεδόν 15 μέτρα από εκείνον.

Η άσκηση γινόταν το απόγευμα της Πέμπτης από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Το βλήμα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έφυγε κατά 7-8 χιλιόμετρα εκτός πορείας.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επτά ζώα ενώ άλλα δεκάξι έφυγαν τρομαγμένα σε άγνωστη κατεύθυνση. «Νόμιζα πως γίνεται πόλεμος. Τα έχασα… Μιλούσα με τον φίλο μου και γι’ αυτό δεν κατέβηκα στη λάκα, διαφορετικά θα είχα σκοτωθεί», ανέφερε ο κτηνοτρόφος σύμφωνα με το e-thessalia.

Στο σημείο μετέβη ο ταξίαρχος που δήλωσε στον κτηνοτρόφο ότι θα αποζημιωθεί για τα ζώα που έχασε, ενώ αύριο θα έχει και συνάντηση μαζί του στο στρατόπεδο «Γεωργούλα». Να σημειωθεί ότι το πεδίο βολής είναι πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, καθώς και σε βοσκοτόπια.