Βόλος: Ηλικιωμένοι ασέλγησαν σε ανήλικα κορίτσια – Θα εκτίσουν την ποινή σπίτι τους

12 Μαρτίου, 202212:09 ΠΜ
More videos

Κατ’ οίκον θα εκτίσουν την ποινή τους δύο ηλικιωμένοι λόγω γήρατος – Ασέλγησαν σε δύο ανήλικα κορίτσια

Δύο ηλικιωμένοι άνδρες θα εκτίσουν, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, ποινή στο σπίτι τους, καθώς είχαν ασελγήσει σε δύο ανήλικα κορίτσια στον Βόλο το 2008 και 2018 αντίστοιχα.

Ο 78χρονος ξεγέλασε 6χρονη και ασέλγησε σε βάρος της ανήλικης μαθήτριας η οποία μάλιστα, όπως τονίστηκε στο Δικαστήριο, είναι άτομο με αναπηρίες (μέτρια νοητική υστέρηση). Ο 80χρονος ασέλγησε στο άλλο ανήλικο κορίτσισε παραλία της Νέας Αγχιάλου όπου παραθέριζαν μαζί.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων, οι οποίοι όπως τόνισε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας, ομόφωνα κηρύχθηκαν ένοχοι για κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, με τον 80χρονο να κρίνεται ένοχος επιπλέον για κατάχρηση ανηλίκων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελευθερία».

Παύοντας τη δίωξη για άλλες κατηγορίες, το Δικαστήριο αναγνωρίζοντας ελαφρυντικό επέβαλε συνολική κάθειρξη 8 ετών στον 78χρονο και 9 ετών στον 80χρονο, ενώ αποφάσισε τέλος η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και οι δύο καταδικασθέντες, λόγω γήρατος, να εκτίσουν την ποινή κατ’οίκον.

x

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News