Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΒόλος: Από σηψαιμία πέθανε το 1,5 ετών παιδάκι - Τι λένε οι...

Βόλος: Από σηψαιμία πέθανε το 1,5 ετών παιδάκι – Τι λένε οι γιατροί

Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στον Βόλο, όπου δύο δίδυμα παιδάκια 1,5 έτους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, με το ένα να αφήνει την τελευταία του πνοή λίγα λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Gegonota.news, το άτυχο μωράκι κατέληξε από σηψαιμία, η οποία του προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μας έδειξε βαριά σηψαιμία», δήλωσαν οι γιατροί που προσπάθησαν να το κρατήσουν στη ζωή.

Όπως εξήγησαν, το μικρόβιο έκανε εντοπισμένη λοίμωξη η οποία επεκτάθηκε και προσέβαλε ζωτικά όργανα. «Οι εξετάσεις θα μας δείξουν το μικρόβιο και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», τόνισαν.

Σημειώνεται ότι της σηψαιμίας προηγείται μια λοίμωξη του σώματος (εισβολή στο ανθρώπινο σώμα ενός μικροβίου).

Το χρονικό του μοιραίου

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, το παιδί μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο μαζί με το αδερφάκι του από τη μητέρα τους, συνοδευόμενο και από την παιδίατρο που το παρακολουθούσε, η οποία νωρίτερα, όταν το εξέτασε στο ιατρείο της, του έκανε ΚΑΡΠΑ.

Οι γιατροί αποφάσισαν αμέσως να το διασωληνώσουν. Κατέβαλαν προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, όμως δυστυχώς δεν ανάκρουσε σφυγμό και τελικά κατέληξε.

Σε τραγική κατάσταση είναι η μητέρα του παιδιού και κλήθηκε ψυχολόγος για την υποστήριξή της, ενώ ο πατέρας έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Τα πιο σημαντικά