Βόλος: 57χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για χρέος 3.500 ευρώ στο δημόσιο

16 Μαΐου, 2018 12:20 ΜΜ
More videos

Ο Βόλος συζητάει από χθες για την σχετική υπόθεση, με έναν 57χρονο να καταλήγει στη φυλακή, επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει τα χρέη του στο δημόσιο. Αιτήθηκε να μετατρέψει την ποινή του σε κοινωφελή εργασία και το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

‘Ετσι αργά χθες το μεσημέρι (15-05-2018) ο 57χρονος Βολιώτης οδηγήθηκε στη φυλακή. Είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών για οφειλές στο δημόσιο ύψους περίπου 10.000 ευρώ. Ο 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ως φυγόποινος και οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια, είχε δοσοποιήσει την ποινή του.

Όμως δεν τήρησε την ρύθμιση και ενώ η προθεσμία έληξε πριν από δύο χρόνια δεν εμφανίστηκε στα Δικαστήρια για να εξετάσει με ποιο τρόπο θα αποπληρώσει την ποινή του. «Πέρασαν δύο χρόνια μετά τη λήξη της προθεσμίας», είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου πριν ανακοινώσει την απόρριψη της αίτησης για μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα που δεν μπόρεσα να πληρώσω»

Ο 57χρονος μίλησε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου και τόνισε πως «αισθάνεται πολύ άσχημα που δεν μπόρεσε να πληρώσει την ποινή του». Ο φυγόποινος όφειλε χθες να καταβάλει ποσό ύψους 3.500 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος, όμως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Κάνει διεθνείς μεταφορές, όμως τα τελευταία τρία χρόνια έχει παροπλισμένο το όχημά του, καθώς λόγω της κρίσης δεν έχει αντικείμενο εργασίας. Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης τριών ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, εφέσιμη, επέβαλε τη Δευτέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 46χρονη Βολιώτισσα για οφειλές στο Δημόσιο.

Η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο για να δικαιολογηθεί για την πράξη της και καταδικάστηκε ερήμην για οφειλή ύψους 370.000 ευρώ που δημιουργήθηκε το 2016.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr