Η Volkswagen επανακυκλοφορεί το θρυλικό μίνι μπας της σε ηλεκτρικό βαν

28 Αυγούστου, 20175:02 ΜΜ
More videos

Το θρυλικό μίνι μπας της Volkswagen επιστρέφει, σε μια μικρότερη και περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον μορφή. Η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι το αγαπημένο μας όχημα θα επανακυκλοφορήσει το 2022 και θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Volkswagen Newsroom

Η εταιρία επιβεβαίωσε τα ευχάριστα νέα στο Πεμπλ Μπιτς Concours D’Elegance, που έλαβε χώρα στο Μοντερέι της Καλιφόρνια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντίες, ανέφερε: “Μετά την παρουσίαση στις παγκόσμιες εκθέσεις στο Ντιτρόιτ και τη Γενεύη, λάβαμε έναν τεράστιο αριθμό γραμμάτων και ι-μέιλ, από πελάτες που μας παρακαλούσαν να κατασκευάσουμε αυτό το αυτοκίνητο”.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Το Πεμπλ Μπιτς ήταν το καταλληλότερο μέρος για την ανακοίνωση, εξήγησε ο Ντίες. “Το μίνι μπας ήταν κομμάτι της Καλιφόρνια για πολύ καιρό. Τώρα το φέρνουμε πίσω, μετατρέποντάς το σε ηλεκτρικό”.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Ενώ υποθέτουμε ότι οι εικόνες που έχουν βγει στη δημοσιότητα θα πλησιάζουν το τελικό προϊόν, 5 χρόνια είναι πολύς καιρός για την ανάπτυξη μιας ιδέας.

 Volkswagen Newsroom

Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά, όμως, είναι ότι έρχεται με έναν πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα. Οι μπαταρίες αναμένεται να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος, ενώ τα ηλεκτρικά εξαρτήματα θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερα, για να υπάρχει αρκετός χώρος στο βαν. Το όχημα θα μοιάζει πολύ στον πρόγονό του, αλλά θα προσφέρει την άνεση και τον χώρο ενός SUV.

 Volkswagen Newsroom

Θα βγει και σε εμπορευματική έκδοση, που μπορεί να γίνει δημοφιλής στις μεταφορικές υπηρεσίες μέσα στην πόλη. Η Volkswagen επενδύει πολλά στα ηλεκτρικά οχήματα και το μίνι μπας θα ακολουθήσει την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου δύο όγκων, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.

 Volkswagen Newsroom

 Volkswagen Newsroom

Αρχικά κυκλοφόρησε το 1950, αλλά δεν βγήκε πότε εκτός μόδας

Το όχημα αυτό ήταν το δεύτερο που κατασκεύασε η εταιρία, με πρώτο τον σκαραβαίο. Και τα δύο έγιναν πολύ δημοφιλή τη δεκαετία του 1960 και συνδέθηκαν με τους χίπηδες. Το βαν έχει ανασχεδιαστεί πολλές φορές και βρίσκεται σε παραγωγή ακόμη και σήμερα.

Volkswagen Newsroom

Η Volkswagen δεν φημίζεται για την ειλικρίνεια και το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος τελευταία. Το 2015, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία είπε ψέμματα σκόπιμα για την εκπομπή των μοντέλων TDI. Τα μοντέλα που αμφισβητούνται, περιλαμβάνουν τα Jetta, Beetle, Golf και Audi A3 από τις χρονιές 2009-2015 και τα Passat των 2014-2015. Ενώ τα περισσότερα από τα στελέχη που μπλέκονται στο σκάνδαλο έχουν παραιτηθεί ή απολυθεί, πολλοί οπαδοί της εταιρίας έχουν μείνει με κακή εντύπωση που πλήρωσαν ασφάλιστρα για τα υποτιθέμενα “καθαρά οχήματα”.

[VW] [Inhabitat]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News