Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΒολιώτης ιερέας μετατίθεται λόγω... εξορκισμών και Χάρλει.

Βολιώτης ιερέας μετατίθεται λόγω… εξορκισμών και Χάρλει.

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κάτω Γατζέας, η μετάθεση του ιερέα της Παναγιάς Τρύπας, πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Οι κληρικοί θεωρούν πως ο ιερέας «σκανδαλίζει» με την καθημερινότητά του, καθώς οδηγεί Harley και οι πρωτοβουλίες του δεν συνάδουν με το έργο της ιερουργίας, σε αντίθεση με τους πιστούς που θεωρούν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», στο «κάδρο» των αρνητικών σχολίων που φέρεται να συγκέντρωσε στο πρόσωπό του ο συγκεκριμένος ιερέας μπήκαν το τελευταίο διάστημα και οι εξορκισμοί με τις πληροφορίες να λένε ότι ο 46χρονος ιερέας είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και δέχονταν κόσμο από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό στους οποίους διάβαζε λειτουργικές ευχές κατά των εξορκισμών.

Η είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα έβαλε… φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες πιστούς να χρησιμοποιούν ακόμη και υβριστικά σχόλια κατά της απόφασης της Μητρόπολης. Χθες το βράδυ, σε μια αυθόρμητη κίνηση, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Παναγία Γορίτσα για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του ιερέα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πατέρα τους».

newego_large_t_1101_54965700

Ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας, φαίνεται ότι είχε… σκανδαλίσει κάποιους με τον τρόπο ζωής του. Οδηγούσε μηχανή μάρκας Harley, κάπνιζε πίπα, ενώ επέλεγε να πίνει καφεδάκι με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου.

Μέσα στα δύο χρόνια που λειτουργεί στην Παναγία Γορίτσα -σύμφωνα με τους πιστούς- έχει προσφέρει πλούσιο έργο. Εχει φροντίσει για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και ιονισμού της σπηλιάς μέσα στην οποία λειτουργεί το παρεκκλήσι, για την τοποθέτηση φίλτρων στο δίκτυο ύδρευσης και την κατασκευή ράμπας, προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση όλων των πιστών.

0050134439_10448638_780725581959141_8163198028283284758_o

Το μεγαλύτερο όμως έργο που φαίνεται ότι έχει προσφέρει -για όσους τον γνωρίζουν και έχουν συναναστραφεί μαζί του- είναι η επιστροφή πολλών πιστών, ιδίως νέων, στις τάξεις της Εκκλησίας. Κάθε φορά που λειτουργεί, το παρεκκλήσιο είναι γεμάτο από κόσμο, ενώ ακόμη και τις ημέρες που δεν γίνεται κάποια τελετή, πολλοί πιστοί πηγαίνουν στην Παναγία Τρύπα, αναζητώντας τον πατέρα Γεώργιο για να μοιραστούν μαζί του το πρόβλημά τους, να αναζητήσουν μία συμβουλή.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι στη Μητρόπολη υπήρχαν αντιδράσεις για τον τρόπο που λειτουργούσε ο πατέρας Γεώργιος. Μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι λειτουργούσε έξω από τα πρότυπα της ιεροσύνης.

p-delikostas

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το… ποτήρι φαίνεται να ήταν οι φήμες περί συναθροίσεων για την αντιμετώπιση των εξορκισμών που  φέρεται να τελούσε ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας. Η φήμη αυτή φαίνεται να είχε προσελκύσει κόσμο από κάθε γωνιά της γης. Ανθρωποι από τον Παναμά μέχρι και τη μακρινή Ινδία, που αναζητούσαν βοήθεια -σύμφωνα με πληροφορίες- απευθύνονταν στο συγκεκριμένο ιερέα.

newego_large_t_1101_54965699

Τι απαντά η Μητρόπολη;

Για τη μετάθεση του ιερέα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε στον «Ταχυδρόμο» ότι  «ο π. Γεώργιος μετατίθεται διότι αναλαμβάνει άλλη Εκκλησία» ενώ προσέθεσε ότι «η Μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς» προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.

Παράλληλα ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως, π.  Δαμασκηνός Κιαμέτης ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά,  ότι δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στα προσκυνήματα , ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρχε μόνιμος εφημέριος στην Ευαγγελίστρια Ανω Γατζέας και οι λειτουργίες τελούνταν  από ιερείς του Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι εξυπηρετούσαν εκ περιτροπής το ναό.

14788841491458104269

O υπεύθυνος Τύπου της Μητροπόλεως, π. Επιφάνειος Οικονόμου, τόνισε ότι  «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του επισκόπου να τοποθετεί τους κληρικούς του σε ναούς, όπου πιστεύει, κατά την ποιμαντική του κρίση,  ότι θα αποδώσουν καλύτερα και θα καλύπτονται οι ποιμαντικές ανάγκες της κάθε περιοχής».

Συγκεντρώνονται υπογραφές

Οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν στο facebook. Δεκάδες πιστοί που πληροφορήθηκαν τη μετάθεση του ιερέα και συμμετείχαν στη χθεσινή λειτουργία που γίνεται κάθε Τετάρτη στο παρεκκλήσι, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον ιερέα και πήραν πρωτοβουλία να αντιδράσουν.

Ηδη από χθες ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών για να ανακληθεί η μετάθεση του πατέρα Γεώργιου από την Παναγία Τρύπα.

[ethnos]

Τα πιο σημαντικά