Βλήμα του στρατού έσκασε κοντά σε κτηνοτρόφο: «Λέω πάει με σκότωσαν»

28 Μαΐου, 2021 10:29 ΜΜ
More videos

«Ήταν λες και γινόταν πόλεμος. Λες και γινόταν βομβαρδισμός» περιγράφει

Από θαύμα γλίτωσε ένας κτηνοτρόφος στον Βόλο ο οποίος έζησε τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωή του!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr, o Γιάννης Δοδότσιος έβγαλε το κοπάδι του να βοσκήσει το απόγευμα της Τετάρτης όταν ξαφνικά ένα βλήμα όλμου του Στρατού το οποίο ξέφυγε από το πεδίο βολής σε απόσταση 15 μέτρων από δίπλα του και έσκασε 70 μέτρα μακριά του. Εκείνη την ώρα η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών πραγματοποιούσε άσκηση με ρίψεις βλημάτων όλμου στο πεδίο βολής: «Ακούγονταν οι συνεχείς ρίψεις και τα ζώα είχαν τρομάξει. Είχαν μαζευτεί σε ένα σημείο. Εγώ εκείνη την ώρα μιλούσα στο κινητό μου, με τον Νίκο, φίλο μου κτηνοτρόφο» δήλωσε στο taxydromos.gr.

«Ξαφνικά, την ώρα που μιλούσα στο τηλέφωνο βούιξε ο τόπος όλος. Σε απόσταση 15 μέτρων δίπλα μου είδα να περνά ο όλμος. Σφυροκοπούσε. Εσκασε σχεδόν 70 μέτρα μπροστά μου. Σκοτείνιασαν όλα. Σηκώθηκα κουρνιαχτός, τα ζώα άρχισαν να βελάζουν, εγώ έπεσα κάτω και όλα θόλωσαν» δήλωσε ο κτηνοτρόφος ο οποίος είχε τύχη «βουνό».

Σοκαρισμένος από το περιστατικό ο κτηνοτρόφος ειδοποίησε τον φίλο του ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Ταξιαρχία και τα στελέχη διέκοψαν την άσκηση.

«Ηταν λες και γινόταν πόλεμος. Λες και γινόταν βομβαρδισμός. Τα είχα χάσει. Φώναζα, δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Αν δεν με καθυστερούσε το τηλέφωνο, θα ήμουν στο σημείο, όπου έσκασε το βλήμα. Δεν θα ζούσα σήμερα» περιγράφει ο κ. Δοδότσιος ο οποίος αναφέρει ότι από την έκρηξη 6 ζώα από το κοπάδι του βρέθηκαν νεκρά και 16 αγνοούνται. Από πλευράς της πάντως η Ταξιαρχία ενημέρωσε τον κτηνοτρόφο ότι θα τον αποζημιώσει για τις απώλειες.

Ακολουθήστε μας στο facebook: