Βιβλιοθηκάριος έτρωγε λιτά, οδηγούσε ένα σαράβαλο και άφησε 4 εκατ. δολάρια στο Πανεπιστήμιο του.

10 Σεπτεμβρίου, 20161:48 ΠΜ
More videos

Ο Robert Morin περνούσε τον ελεύθερό του χρόνο τρώγοντας όσο λιγότερο μπορούσε και συγκεκριμένα φθηνό junk food, κάνοντας μια λιτή ζωή, οδηγώντας ένα παλιό αυτοκίνητο Plymouth του 1992, ενώ του άρεσε να διαβάζει πολύ.

Σύμφωνα με τον οικονομικό του σύμβουλο Edward Mullen, «ηταν ένας πολύ ασυνήθιστος κύριος. Ετρωγε πατατάκια και μια κόκα κόλα για πρωινό, έπαιρνε ντελίβερι ένα burger στη βιβλιοθήκη και στο σπίτι του έτρωγε κατεψυγμένο φαγητό γιατί το μόνο πράγμα που δούλευε εκεί ήταν ένας φούρνος μικροκυμάτων», είπε στην αμερικανική Globe.

washingtonpost

Ο Morin πέρασε όλη του τη ζωή ως υπάλληλος βιβλιοθήκης στο πανεπιστήμιο University of New Hampshire. Δούλευε στους καταλόγους, καταγράφοντας τα βιβλία. Την περασμένη εβδομάδα το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι ο Morin πέθανε, σε ηλικία 77 ετών και πως άφησε την περιουσία του στο πανεπιστήμιο όπου είχε δουλέψει για πέντε δεκαετίες και ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια δολάρια! «Για πρώτη φορά μας συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια ασυνήθιστη ιστορία», δήλωσε η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Erika Mantz.

washingtonpost

Σύμφωνα με την εφημερίδα του πανεπιστημίου, ελάχιστοι είχαν αντιληφθεί ότι ο Morin, ο οποίος είχε αποφοιτήσει από το UNH, είχε «μαζέψει εκατομμύρια». Κι αυτό γιατί η ζωή του ήταν εντελώς συνηθισμένη. Εβλεπε βίντεο και διάβαζε μόνο.

Ο Morin είχε πάθος με τις ταινίες και από το 1979 ως το 1997 είχε δει πάνω από 22.000 σε vhs, ενώ το άλλο ενδιαφέρον του ήταν τα βιβλία. Με χρονολογική σειρά, είχε διαβάσει όλα τα βιβλία που κυκλοφόρησαν στην Αμερική από το 1930 ως το 1940, περιλαμβανομένων βιβλίων παιδικών, μαγειρικής και τεχνολογίας. Μέχρι την ημέρα που πέθανε είχε κατορθώσει να διαβάσει 1.938 βιβλία!

washingtonpost

Ο οικονομικός σύμβουλός του, που τον βοήθησε να κάνει την περιουσία, είπε: «Ποτέ δεν έβγαινε έξω. Ηταν ένας πολύ έξυπνος και λαμπερός τύπος». Ο Μorin είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από 4 χρόνια και άφησε όλη του την περιουσία στο πανεπιστήμιο όπου σπούδασε και εργάστηκε όλη του τη ζωή, λέγοντας ότι το εμπιστεύεται πως θα χρησιμοποιήσει σωστά τα χρήματα.

Πέρασε όλη του τη ζωή γύρω από το πανεπιστήμιο. Κάπνιζε πίπα, στεκόταν μπροστά στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μιλώντας με τους φοιτητές. Ηταν εξαιρετικά αποδεκτός στο πανεπιστήμιο και δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.
washingtonpost

Ο Morin αφήνει από την περιουσία του 100.000 δολάρια στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, 1 εκατομμύριο δολάρια στο στάδιο του πανεπιστημίου και τα υπόλοιπα χρήματα για την προέκταση του.

Αυτό θα πει “πανεπιστημιακός έρωτας”…

Πηγή: washingtonpost

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News