Βιντεοπαιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να σκοτώνουν συμμαθητές τους στα σχολεία

30 Μαΐου, 2018 12:16 ΠΜ
More videos

Ένα καινούργιο αιμοδιψές βιντεοπαιχνίδι που ενθαρρύνει τους παίκτες να πάρουν μέρος σε πυροβολισμούς στα σχολεία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

Το επερχόμενο παιχνίδι ονομάζεται “Active Shooter” επιτρέπει στους παίκτες να διαλέξουν ανάμεσα στον ρόλο ενός μέλους των ειδικών δυνάμεων που προσπαθεί να σταματήσει την επίθεση ή στον ρόλο του ίδιου του θύτη.

Όσοι επιλέγουν τον ρόλο του θύτη θα δουν τον αριθμό αμάχων και αστυνομικών που κατάφεραν να σκοτώσουν κατά την διάρκεια της προσομοίωσης των πυροβολισμών.

Δείτε το βίντεο

Το ίδρυμα Infer Trust που μάχεται κατά της βίας περιγράφει το παιχνίδι ως “φριχτό” και “κακόγουστο” εξαιτίας των πρόσφατων μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ.

“Διάλεξε τον ρόλο σου, βάλε μπρος και πάλεψε ή κατέστρεψε”, αναφέρει η περιγραφή του παιχνιδιού.

“Ανάλογα με τον ρόλο σου το αντικείμενό σου μπορεί να είναι να προστατεύσεις ή να κυνηγήσεις και να καταστρέψεις.”

“Είναι πολύ κακόγουστο παιχνίδι. Από την αρχή του έτους έχουν συμβεί 22 περιστατικά μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Infer Trust στο BBC.

“Είναι φριχτό. Γιατί να νομίζει κάποιος ότι είναι καλή ιδέα να κυκλοφορήσει ένα τόσο βίαιο παιχνίδι και να αδιαφορεί τελείως για τους θανάτους τόσων παιδιών;”, πρόσθεσε.

Το αμφιλεγόμενο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε λιγότερο από έναν μήνα μετά την επίθεση του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή που σκότωσε 8 μαθητές και 2 καθηγήτριες στο λύκειο της πόλης Σάντα Φε στο Τέξας.

Ο Κρις Στόουν ήταν ένας από τους μαθητές που πέθανε στους πυροβολισμούς στο σχολείο της Σάντα Φε.

Η Σαμπίκα Σείχ ήταν μαθήτρια από το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών από το Πακιστάν που πέθανε στην επίθεση στο σχολείο στην πόλη Σάντα Φε.

Η καθηγήτρια καλλιτεχνικών Σίνθια Τισντέιλ ήταν ανάμεσα στα θύματα των πυροβολισμών.

Η Αντζέλικα Ραμίρεζ (αριστερά) και η Κιμ Βαγκάν (δεξιά) ήταν ανάμεσα στα θύματα.

Ο Άαρον Κάιλ και η Σάνα Φίσερ ήταν ανάμεσα στα θύματα των πυροβολισμών.

Ο 15χρονος Κρίστιαν Γκαρσία ήταν ανάμεσα στα θύματα.

Ο 17χρονος Τζάρεντ Μπλακ ήταν το τελευταίο θύμα των πυροβολισμών που ταυτοποιήθηκε.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: