Βίντεο της Κίνας που δείχνει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον στρατό της να χτυπά τις ΗΠΑ!

5 Σεπτεμβρίου, 2015 6:05 ΠΜ
More videos

Αίσθηση στο αμερικανικό και μη μέρος του Ίντερνετ έχει προκαλέσει animated βίντεο που δημιουργήθηκε και ανέβηκε στο Διαδίκτυο από τον κινεζικό στρατό, στο οποίο απεικονίζεται να δίνει μια φανταστική μάχη εναντίον μιας «απροσδιόριστης» εθνικότητας δύναμης.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Council on Foreign Relations, που αντιλήφθηκε πρώτο τη δημοσίευση του βίντεο, με τίτλο «Μάχη για την κατάληψη ενός νησιού: Πλήρης εικόνα της κινεζικής στρατιωτικής ισχύος», τα «γεγονότα» που απεικονίζονται λαμβάνουν χώρα στο έτος «20ΧΧ», και δρομολογούνται μετά από μια επίθεση εναντίον μιας κινεζικής αεροπορικής βάσης.

Η Κίνα αντεπιτίθεται, σε πρώτη φάση με ένα μπαράζ από βαλλιστικούς πυραύλους και βλήματα cruise, που καταστρέφουν μια εχθρική αεροπορική βάση και έναν εχθρικό στόλο – με εικόνες που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε αμερικανικά μαχητικά F-22 και αεροπλανοφόρα κλάσης Nimitz, τη στιγμή που οι βάσεις που φαίνεται να στοχεύονται θεωρείται ότι απεικονίζουν τις αμερικανικές βάσεις στην Οκινάβα.

Ακολουθεί αμφίβια επίθεση, με το πλήρες εύρος των κινεζικών στρατιωτικών μέσων- και φαίνονται να καταρρίπτονται αεροσκάφη που μοιάζουν πολύ με το επίσης αμερικανικό F-35.

Σημειώνεται ότι το βίντεο κυκλοφόρησε πρόσφατα, μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης QQ, ενώ παράλληλα ήταν σε εξέλιξη οι ετοιμασίες για τους εορτασμούς για την 70ή επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» της Κίνας επί της Ιαπωνίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που ολοκληρώθηκαν με τεράστια παρέλαση στο Πεκίνο την Πέμπτη.

Πολλά αμερικανικά sites έχουν αναπαράγει το βίντεο, με σχόλια που ποικίλλουν, από ειρωνικά (ότι πρόκειται για ένα βίντεο το οποίο θυμίζει videogame), μέχρι πιο ενοχλημένα, που εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με το τι αντιλήψεις και προθέσεις επιλέγει να προωθεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: