Βίντεο ντοκουμέντο: Η επίθεση αστυνομικών σε καφετέρια στο Γαλάτσι – Άγρια αστυνομική βία και χημικά

Μάρτιος 21, 2021 2:40 ΜΜ
More videos

Όργιο αστυνομικής βιας και εκτεταμένη χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών, δίπλα σε οικογένειες και θαμώνες καφετέριας, απεικονίζει, βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το NEWS 24/7, σχετικά με την επίθεση αστυνομικών σε καφετέρια στο Γαλάτσι, τον Νοέμβρη.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, ομάδα διαδηλωτών είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην περιοχή της Λαμπρινής στο Γαλάτσι, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιχειρούν να τη διαλύσουν. Στη συνέχεια, αφότου κάποιοι διαδηλωτές κατέφυγαν σε καφετέρια, τα ΜΑΤ, εισέβαλλαν μέσα σε αυτή.

Όπως γίνεται ορατό από το βίντεο-ντοκουμέντο, οι διαδηλωτές οδηγούνται στον πεζόδρομο, χωρίς να υπάρχει πρόκληση από την πλευρά τους, τη στιγμή που οι πελάτες του καταστήματος παραμένουν στις θέσεις τους.

Στην πρώτη λήψη, από την κάτω πλευρά του πεζόδρομου, διακρίνεται ένας αστυνομικός (0:28) να τρέχει με ορμή και να επιτίθεται στους διαδηλωτές, ενώ, δευτερόλεπτα αργότερα, οι συνάδελφοί του τον ακολουθούν. Ένας άλλος ψεκάζει με δακρυγόνο αέριο (φυσούνα) τους διαδηλωτές και μάλιστα παρατεταμένα (0:33), σε σημεία από τα οποία διέρχονται πελάτες, προσπαθώντας να διαφύγουν εσπευσμένα.

Την ίδια ώρα, από τη δεύτερη λήψη του βίντεο, είναι ορατή η ταυτόχρονη επίθεση της πάνω διμοιρίας, με τους άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν με γκλοπ αδιακρίτως, προκαλώντας πανικό στον κόσμο που βρίσκεται στο σημείο, φθορές στην καφετέρια, όπως και τον τραυματισμό διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Επίσης, σε άλλο σημείο του βίντεο, ένας αστυνομικός διακρίνεται να χτυπά ένα άτομο με το γόνατο (2:24), παρά το γεγονός ότι έχει ήδη προσαχθεί.

Mάλιστα, στο 0:36, (ακολουθεί και σχετική φωτογραφία) ένας άνδρας, διακρίνεται να κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό, προσπαθώντας να το απομακρύνει από το σημείο με ασφάλεια.

Λίγο αργότερα, στη δεύτερη λήψη του βίντεο (2:08), ένας άντρας και μία γυναίκα φαίνονται να αποχωρούν τρέχοντας από το σημείο κρατώντας ένα καρότσι μωρού.

Ακολουθήστε μας στο facebook: