Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
#blackfridayΒίντεο κατέγραψε έναν ελέφαντα να καπνίζει σε δάσος της Ινδίας

Βίντεο κατέγραψε έναν ελέφαντα να καπνίζει σε δάσος της Ινδίας

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν παντού γύρω μας, ακόμη και στα δάση. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έγινε διάσημο στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει έναν ελέφαντα να καπνίζει σε ένα δάσος της Ινδίας.

Το βίντεο δείχνει έναν ελέφαντα να βγάζει σύννεφα καπνού και αυτό έκανε τους επιστήμονες να αναρωτιούνται για το τι έχει συμβεί.

Το παράξενο βίντεο απαθανατίστηκε από έναν επιστήμονα της Οργάνωσης Διατήρησης Άγριας Ζωής.c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 190

World News & Analysis | YouTube

Παρατηρήθηκε πως ο ελέφαντας προσλαμβάνει ξυλάνθρακα και φυσάει στάχτες σε ένα καμένο δάσος, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προφανώς, αυτή η ασυνήθιστη συμπεριφορά καταγράφηκε πρώτη φορά σε βίντεο.

 Το βίντεο τραβήχτηκε τον Απρίλιο του 2016, αλλά πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 175

World News & Analysis | YouTube

Ο Βινάι Κούμαρ, ο βοηθός διευθυντή της Οργάνωσης, δήλωσε: «Είδαμε πρώτη φορά έναν ελέφαντα να κάνει κάτι τέτοιο και πιθανότατα δεν έχει καταγραφεί κάτι παρόμοιο άλλη φορά σε βίντεο. Οι κάμερες κατέγραψαν κάτι απίστευτο, μια συμπεριφορά που έκανε τους επιστήμονες να προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν την ακριβή φύση της δράσης. Αυτό που είδαμε ήταν ένας ελέφαντας σαν να καπνίζει. Στην πραγματικότητα, πλησίασε την προβοσκίδα που είχε γεμίσει με στάχτη, κοντά στο στόμα του και φύσηξε ένα σύννεφο καπνού».

Ο επιστήμονας Βαρούν Γκοσουάμι, πιστεύει πως είναι πιθανότερο ο ελέφαντας να προσπαθούσε να εισπνεύσει ξυλάνθρακα στο δάσος μετά τη φωτιά, η οποία μπορεί να προκλήθηκε από αστραπή.

Ο ελέφαντας ίσως προσπάθησε να εισπνεύσει ξυλάνθρακα για την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα του.eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 161

World News & Analysis | YouTube

Ο ξυλάνθρακας είναι γνωστός για τις ιδιότητες δέσμευσης της τοξίνης. Τα άγρια ζώα προσπαθούν να γιατρευτούν μόνα τους και γνωρίζουν ποιες ουσίες μπορούν να ωφελήσουν την υγεία τους. Εκτός από την αφαίρεση των τοξινών από το σώμα, ο ξυλάνθρακας είναι γνωστός ως ένα ισχυρό καθαρτικό.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τον ελέφαντα που φαίνεται να «καπνίζει»:Τα πιο σημαντικά