Βίντεο: Η νύχτα στη Μόρια – Πρόσφυγες και μετανάστες στήνουν σκηνές στα πεζοδρόμια

10 Σεπτεμβρίου, 202012:09 ΠΜ
More videos

Στον δρόμο κοιμούνται πρόσφυγες και μετανάστες, την Τετάρτη (09/09), στον δρόμο από τη Μόρια προς τη Μυτιλήνη, μετά την καταστροφή της δομής.

Δύσκολη είναι η πρώτη νύχτα μετά την καταστροφή του καταυλισμού στη Μόρια, στη Λέσβο, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, την Τετάρτη (09/09), να στήνουν σκηνές ακόμα και στα πεζοδρόμια, στον οδικό άξονα που ενώνει τον τόπο που βρισκόταν η δομή με τη Μυτιλήνη.

Μόρια: Έκτακτα μέτρα ύστερα από τη φωτιά στο ΚΥΤ – Εντοπίστηκαν οκτώ από τα 35 κρούσματα – Ξεκινούν εκτεταμένα τεστ
Πάντως, σύμφωνα με πηγές του Sputnik, το πλοίο «Blue Star Chios», που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το επιβατηγό το οποίο θα φιλοξενήσει περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, θα φτάσει στο νησί, στις 06:00, την Πέμπτη (10/09).

Επίσης, στην περιοχή Λάρσος που βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ., σε παλιά ανενεργή εγκατάσταση, έχουν στηθεί σκηνές και μερίδα προσφύγων και μεταναστών έχουν μεταφερθεί εκεί.

Πρόσφυγες και μετανάστες στήνουν σκηνές στα πεζοδρόμια, 9 Σεπτεμβρίου 2020
Πρόσφυγες και μετανάστες στήνουν σκηνές στα πεζοδρόμια, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Παρ’ όλα αυτά, στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κοιμούνται στον δρόμο και εντελώς απροφύλαχτα, την ίδια ώρα που η νέα απογευματινή φωτιά, την Τετάρτη (09/09), έβγαλε έξω από το ΚΥΤ ακόμα και αυτούς που είχαν απομείνει και προσπαθούσαν να διανυκτερεύσουν σε μη καμένες σκηνές.

Πώς ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη (09/09), πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στη Μόρια.

Ο Μηταράκης δήλωσε χαρακτηριστικά το εξής:

«Τα γεγονότα ξεκίνησαν από την επιβολή καραντίνας λόγω των 35 κρουσμάτων. Χάρη στην άμεση επέμβαση των Αρχών εκκενώθηκε η δομή και οι εστίες της πυρκαγιάς τέθηκαν υπό έλεγχο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί ούτε τραυματίας, ούτε θύματα, ούτε αγνοούμενοι. Πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία των κατοίκων και των αιτούντων άσυλο».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News