Το βίντεο για την ευθανασία που απαγόρευσε το YouTube επειδή ήταν πολύ “σκληρό”

14 Οκτωβρίου, 20177:04 ΜΜ
More videos

Οι παραγωγοί του κλιπ συνιστούν στα άτομα κάτω των 18 να μην το παρακολουθήσουν – Καταγράφει τις τελευταίες μαρτυρικές μέρες της ζωής ενός άνδρα που πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2005.

Ένα κλιπ που καταγράφει τις τελευταίες μέρες της ζωής ενός άνδρα που αργοπεθαίνει από καρκίνο στον εγκέφαλο έχει προκαλέσει αίσθηση στα social media τα τελευταία 24ωρα, παρά το γεγονός ότι απαγορεύτηκε από το YouTube εξαιτίας των πολύ σκληρών σκηνών του.

Το κλιπ με τον εύγλωττο τίτλο «Stop the horror» αποτελεί δημιουργία της οργάνωσης υπέρ του δικαιώματος στην ευθανασία «Go Gentle Australia» και απεικονίζει τις τελευταίες μαρτυρικές μέρες της ζωής του Greg Sims, ο οποίος πέθανε μετά από βασανιστικούς πόνους από καρκίνο του εγκεφάλου το 2005.

Όλες οι σκηνές που εμφανίζονται στο βίντεο βασίζονται κατά 100% στις περιγραφές της κόρης του Sims, η οποία έγινε μέλος της οργάνωσης έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι την αγωνία του να μην μπορείς να βοηθήσεις έναν αγαπημένο σου να γλιτώσει από αφόρητο πόνο.

Παρά το γεγονός ότι το «Stop the Horror» διαρκεί μόνο 5 λεπτά, ο σοκαριστικός ρεαλισμός του καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την παρακολούθησή του. Οι δημιουργοί του προειδοποιούν τα άτομα κάτω των 18 ετών να μην δουν το βίντεο, το οποίο πραγματικά αποτελεί μία από τις πιο αληθοφανείς απεικονίσεις του θανάτου από μια οδυνηρή ασθένεια.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Go Gentle», ακριβώς αυτός ο ρεαλισμός ήταν ο στόχος, προκειμένου ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι ένας ασθενής να μπορεί να επιλέξει να «φύγει» από αυτόν τον κόσμο χωρίς πόνο και χωρίς να χάσει την αξιοπρέπειά του.

Αν και το κλιπ απαγορεύτηκε στο youTube, οι παραγωγοί του δημιούργησαν ένα μικρό trailer για το Facebook, ώστε περισσότερος κόσμος να ενημερωθεί για την μάχη που δίνει η οργάνωση για το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή και ανώδυνο θάνατο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[protothema]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News