Βίκυ Σταμάτη για αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου: «Είμαι απογειωμένη»

2 Ιουλίου, 2018 11:28 ΜΜ
More videos

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγαίνει από τις φυλακές και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, είναι «απογειωμένη», όπως η ίδια χαρακτηριστικά τόνισε στους δημοσιογράφους.

Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πρώην υπουργού μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Έτσι, αναμένεται η αποφυλάκισή του, η οποία ωστόσο δεν πήρε σήμερα, Δευτέρα 02.07.2018, «σάρκα και οστά», λόγω χρονικών περιθωρίων. Θα γίνει συνεπώς αύριο, Τρίτη.

Μέχρι να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει, πάντως, η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, βρέθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, ανυπομονώντας να δει τον πρώην υπουργό. Άκης Τσοχατζόπουλος Βίκυ ΣταμάτηΒίκυ ΣταμάτηΆκης Τσοχατζόπουλος Βίκυ Σταμάτη

Οι δημσιογράφοι την πλησίασαν ρωτώντας λεπτομέρειες για την αποφυλάκιση κι έτσι η Βίκυ Σταμάτη απάντησε: «Επειδή εγώ αυτή τη στιγμή είμαι απογειωμένη, δεν μπορώ να σας μιλήσω για λεπτομέρειες. Πάντως, το συναίσθημα είναι μοναδικό για το παιδί. Αυτό μόνο μπορώ να σας πω«.

Δείτε το βίντεο με την Βίκυ Σταμάτη

Γιατί βγαίνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

 

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου επικαλέστηκαν τα πρόβληματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση της αγοράς των υποβρυχίων και των TOR M1 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε μόλις κατά ένα έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση.

Ο Άλης Τσοχατζόπουλος διανύει το 80ο έτος της ηλικίας του και εντός της ημέρας αναμένεται να περάσει την έξοδο της φυλακής.

Για τα «τεράστια προβλήματα υγείας», όπως χαρακτηριστικά είπε, που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός, μίλησε ο Ι. Παγουρόπουλος μετά την γνωστοποίηση της απόφασης.

Ακόμη, έκανε λόγο για μια γενναία απόφαση από την πλευρά της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο

Ο Ι. Νικολάου, από την πλευρά του, έκανε λόγο για μια «κρυστάλλινη απόφαση» της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν το πίστευε όταν βγήκε η απόφαση.

Δείτε όσα δήλωσε

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ακολουθήστε μας στο facebook: