Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΒιασμός 12χρονης – «Όλα τα ονόματα θα βγουν στο «φως». Απόλυτος ο...

Βιασμός 12χρονης – «Όλα τα ονόματα θα βγουν στο «φως». Απόλυτος ο Θεοδωρικάκος

«Οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια.

  • Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση των Σεπολίων, ο υπουργός σημείωσε «Η απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης που κακοποιήθηκε, εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία που κινήθηκε με μυστικότητα και επαγγελματισμό, εξάρθρωσε το δίκτυο που βρίσκεται πίσω από την υπόθεση. Η Αστυνομία έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές. Υπάρχουν κι άλλοι που κρύβονται πίσω από το σκοτεινό πέπλο μιας απάνθρωπης υπόθεσης. Οι συλλήψεις όμως δεν προαναγγέλλονται. Όσοι έχουν κακοποιήσει αυτό το παιδί θα έχουν την τύχη που τους αξίζει. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι αυτό. Έχουν πει πολλοί αν θα καλυφθούν άνθρωποι, έχει αποδειχθεί ότι τίποτα δεν καλύπτεται, τα πάντα αποκαλύπτονται και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Η δουλειά αυτή προχωρά με αποτελέσματα. Τα ονόματά τους φυσικά και θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει».

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε για την τακτική της Τουρκίας στα σύνορα: «Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας στα σύνορα. Άσκησαν πρωτοφανή βία και έστειλαν γυμνούς μετανάστες. Δεν το ισχυριζόμαστε εμείς και η Αστυνομία μας. Είναι επίσημη έκθεση της Frontex που έχει σταλεί στα ευρωπαϊκά όργανα. Συμμετείχα στο Βερολίνο στη Σύνοδο των υπουργών και παρουσίασα τα στοιχεία στους συναδέλφους μου και κατήγγειλα τα περιστατικά. Το κλίμα στην Ευρώπη διαμορφώνεται ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις. Δεν είναι πρόβλημα Ελλάδας – Τουρκίας αλλά πρόβλημα της Ευρώπης με την Τουρκία. Η εικόνα σόκαρε πάρα πολύ. Δεν είναι μόνο ότι το έκαναν, είχαν και το θράσος να προσπαθήσουν να γυρίσουν ανάποδα την υπόθεση. Ντροπή για τις κρατικές αρχές της Τουρκίας».

Τα πιο σημαντικά