Βερμπιέρ: Το πιο ακριβό χωριό του κόσμου -Εκεί που πηγαίνουν μόνο πρίγκιπες, ολιγάρχες και πάμπλουτοι

19 Ιανουαρίου, 2015 4:46 ΜΜ
More videos

Πρίγκιπες, ολιγάρχες, πάμπλουτοι και πάσης φύσεως εραστές των ακριβών πραγμάτων γνωρίζουν ένα μέρος που ταιριάζει στα γούστα τους και αυτό είναι το ελβετικό χωριό Βερμπιέρ.

Πρόκεται για μια περιοχή που ουσιαστικά είναι ένα τεράστιο resort για σκι και στις χιονισμένες πλαγιές του είναι διάσπαρτες διάφορες κατοικίες που όμως δεν συγκρίνονται με αντίστοιχες άλλων περιοχών. Δικαίως το Βερμπιέρ θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο ακριβό χωριό του κόσμου.

Ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην γυναίκα του Φέργκι αγόρασαν στο Βερμπιέρ ένα σαλέ που κόστισε 13 εκατομμύρια λίρες. Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον νοικιάζει ένα άλλο καταβάλλοντας 112.000 λίρες την εβδομάδα για να στεγάσει 18 φίλους του. Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, οι Μπέκαμ, ο Τζουντ Λο, ο Τζέιμι Όλιβερ και κάμποσοι άλλοι γνωστοί συρρέουν στην περιοχή και δεν νοιάζονται για τα χρήματα που πρέπει να σπαταλήσουν.

Αν και τα πλέον γνωστά χειμερινά resort της Ελβετίας εξακολουθούν να είναι το Γκσταντ, το St Moritz, το Νταβός και το Ζέρματ, εντούτοις η ραγδαία αύξηση των τιμών στο Βερμπιέρ δεν έχει αντίπαλο και αυτό διότι ολοένα περισσότερο «γαλαζοαίματοι» και πλούσιοι το επιλέγουν για να κάνουν επένδυση και να συνδυάσουν το ωφέλιμο μιας αγοράς με το τερπνό των διακοπών.

Το εσωτερικό των περισσότερων από αυτά τα σαλέ είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, καθώς δεν προσφέρεται μόνο για ξεκούραση, αλλά και για μια βουτιά στη χλιδή και την άνεση. Είτε σε μίνιμαλ γραμμές, είτε country style τα συγκεριμένα σαλέ είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο που να εκπληρώνουν τα ακριβά γούστα των κατόχων τους. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αψευδής μάρτυρας.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: