Βενιζέλος και Μπακογιάννη: Yπέρ της αναδοχής παιδιών από γκέι ζευγάρια

3 Μαΐου, 2018 9:41 ΜΜ
More videos

Ηχηρή παρέμβαση έκανε σήμερα στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφοροποιούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τάσσονται κατά της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Βενιζέλος επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομολογία ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός των ομοφύλων ζευγαριών στην ανάδοχη παιδιών.

«Η κοινή ευρωπαϊκή νομική ηθική δεν είναι ούτε ατομική ηθική, ούτε χριστιανικών εκκλησιών ή ορθόδοξης εκκλησίας. Τα σέβομαι όλα αυτά αλλά το κράτος και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν νομοθετούν με βάση την θρησκευτική αντίληψη , άρα ο καθένας ως πολίτης έχει δικαίωμα στην απόκτηση τέκνου και το δικαίωμα αυτό υπάρχει και για ομόφυλα ζευγάρια», είπε ο κ.Βενιζέλος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη που βρισκόταν στην ίδια επιτροπή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη του παρά την δεδομένη απόφαση του κόμματος να καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο.

«Συμμερίζομαι την άποψη Βενιζέλου υπέρ της αναδοχής. Όλοι έχουμε υποχρέωση να λέμε τι πραγματικά συμβαίνει και να εξηγήσουμε στην κοινωνία την πραγματικότητα». Με δεδομένη αυτή την άποψη έχει ενδιαφέρον πια τι θα κάνει η κ.Μπακογιάννη όταν το θέμα έρθει στην ολομέλεια και υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και το άρθρο 8.

Διαβάστε την σχετική τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως την ανέπτυξε στην αρμόδια επιτροπή

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: