Βελόπουλος: «Να γίνει νηοψία στο Ορούτς Ρέις και να βυθιστεί αν δεν υπακούσει στις εντολές»

11 Αυγούστου, 2020 7:22 ΜΜ
More videos

Θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα που έχει ενταθεί τα τελευταία 24ωρα πήρε ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μητσοτάκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, είχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών.

«Κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία, κατέστησα σαφές στον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζουμε σαφέστατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ πρόσθεσε πως για τον ίδιο, η πρέπουσα αντιμετώπιση σε αυτήν την πρόκληση είναι η διενέργεια νηοψίας στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος ως αυτονόητη άσκηση εθνικής κυριαρχίας και η βύθισή του εάν δεν υπακούσει στις εντολές.

«Εστίασα στην ηχηρή απουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζήτησα την επίκληση του άρθρου 42 για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα» συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Βελόπουλος σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε εξωτερική απειλή είναι η ομοψυχία του Έθνους.

«Ομοψυχία όμως που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ώστε να χαραχθούν οι κόκκινες γραμμές του Έθνους απέναντι στους εισβολείς» σημείωσε.

Τέλος, όπως αναφέρει, χαρακτήρισε αυτονόητη αναγκαιότητα τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ώστε να υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τα τεκταινόμενα.

Ελληνικό τελεσίγραφο στην Άγκυρα

Να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα καλεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, την Τουρκία, ενώ στο μήνυμά του έκανε λόγο για συγκυρία με σαφή τουρκική απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Κατηγόρησε την Τουρκία ότι αποφάσισε να επιδοθεί «στη γνώριμη παραβατικότητά της» και χαρακτήρισε ανειλικρινείς τις δηλώσεις περί ετοιμότητας για διάλογο, παρά την προσήλωση της Ελλάδας. Διαμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή.

«Καλούμε την Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα» τόνισε και συνεχίζοντας, είπε ότι η γείτονα χώρα «ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα, εμμένει στον αποσταθεροποιητικό της ρόλο, επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα».

Πηγή: cnn.gr