Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΒελόπουλος: «Με τον εξαναγκασμό δεν θα πείσετε κανέναν, πάρτε τώρα πίσω το...

Βελόπουλος: «Με τον εξαναγκασμό δεν θα πείσετε κανέναν, πάρτε τώρα πίσω το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού»

Την αντίθεσή του με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εξέφρασε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας, για την σύσταση της «Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Οπρωθυπουργός είπε ότι είναι ανάγκη η επιβολή του εμβολιασμού. Ο όρος ανάγκη περιγράφει ένα δυσάρεστο συναίσθημα έλλειψης. Εσείς κάνατε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Το υποχρεωτικό δεν είναι ανάγκη. Αναγκαίο και ανάγκη όμως είναι να έχει η Ελλάδα ΜΕΘ, να έχει γιατρούς, να έχει φάρμακα, να έχει πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο δυνάμεις στον κόσμο. Το σπαθί και το πνεύμα. Σε βάθος χρόνου το σπαθί νικιέται από το πνεύμα πάντα. Η κυβέρνηση σήμερα διάλεξε το σπαθί», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος απευθύνθηκε στους βουλευτές της συμπολίτευσης λέγοντας: «Έχετε διαπράξει μία Ύβρη και θα έρθει η Νέμεσις στις εκλογές με αυτά που κάνετε. Διολισθαίνετε στον αυταρχισμό μέσω της ανικανότητάς σας. Είστε ανίκανοι να πείσετε, να οργανώσετε, να σώσετε – και είστε ικανοί μόνο να αναγκάζετε, να επιβάλετε και να τιμωρείτε τον Έλληνα. Μία αγγλική παροιμία λέει ‘μπορείς να οδηγήσεις το άλογο στο νερό αλλά δεν μπορείς να το αναγκάσεις να πιει’. Με τον εξαναγκασμό δεν θα πείσετε κανένα. Η δράση φέρνει αντίδραση. Πάρτε τώρα πίσω το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Δεν θα οδηγήσει τον κόσμο στην πειθώ».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε την απαλλαγή από φορολογικές υποχρεώσεις και υποχρεώσεις προς τις ΔΕΚΟ, όσων συνταξιούχων δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα αποδέκτες της σύνταξής τους.

«Αφού βάζετε πρόστιμο 100 ευρώ στους συνταξιούχους, γιατί δεν προχωράτε σε ελαφρύνσεις, τουλάχιστον σε όσους δεν έχετε ακόμα αποδώσι τις συντάξεις; Να μην πληρώνουν ούτε εφορία, ούτε ρεύμα, ούτε τηλέφωνο, ούτε ΕΝΦΙΑ, μέχρι να βγει η σύνταξη. Επιπλέον να πληρώνει το κράτος 100 ευρώ ανά μήνα για κάθε σύνταξη που δεν εκδίδει» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Είστε εκδικητικοί. Αλλά όπως έλεγε ο Κομφούκιος, προτού ξεκινήσεις ένα ταξίδι εκδίκησης, σκάψε δυο τάφους. Σήμερα σκάψατε τον πολιτικό σας τάφο. Βάλατε την ταφόπλακα στο μέλλον της δικής σας παράταξης».

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται υπό τρομοκρατία. Ξαναζούμε την εποχή των Ιακωβίνων. Χρησιμοποιείτε την βία προκειμένου να οικοδομήσετε τη νέα κοινωνική τάξη. Οι Ιακωβίνοι εκτελούσαν ανθρώπους τότε, σήμερα οι Ευρωπαίοι πολιτικοί εκτελούν ελευθερίες. Η Ε.Ε. είναι σε εκτροπή, και εμείς αυτή την Ευρώπη δεν την θέλουμε. Θέλουμε την Ευρώπη των αξιών, των εθνών, των λαών», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος κα κατέληξε:

«Καλώ την βουλή να ψηφίσει την αίτηση αντισυνταγματικότητας που καταθέσαμε. Να την ψηφίσουν όσοι βουλευτές σέβονται τους εαυτούς τους και το αξίωμά τους. Όπως είχε πει ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος, οι ισχυροί θεωρούν αυτονόητο να αδικούν τους πιο αδύνατους, όπως τα ψάρια στην θάλασσα που το μεγάλο τρώει το μικρό. Αλλά εδώ κύριοι μιλάμε για ανθρώπους. Και απέναντί τους δεν είστε ισχυροί, αλλά αιρετοί! Και δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, είστε ικανοί μόνο για τον έλεγχο των ΜΜΕ και πια δεν είστε, ούτε αρεστοί, ούτε άριστοι».

Τα πιο σημαντικά