Βελόπουλος: «Δεν κάνεις οικονομική συνεργασία με αυτόν που ζητά το μισό Αιγαίο!»

17 Μαρτίου, 2022 12:12 ΜΜ
More videos

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως στην κορυφή της ατζέντας κατά την συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο, υπήρχαν τα «θέματα οικονομικής συνεργασίας».

Με ένα κράτος το οποίο διεκδικεί το μισό Αιγαίο, την Θράκη, την Κρήτη ενώ κατέχει παράνομα την μισή Κύπρο, δεν κάνεις «οικονομικές συνεργασίες», αλλά απαιτείς κυρώσεις εναντίον του από την ΕΕ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Το μόνο οικονομικό «θέμα» που δικαιούται να συζητήσει ο κ. Μητσοτάκης με τον Ερντογάν, είναι οι αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των Τούρκων εις βάρος του Ελληνισμού. Τις επανορθώσεις για τις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, της Κύπρου και την άμεση επιστροφή των κλεμμένων περιουσιών τους.

Οποιαδήποτε «συζήτηση» επί των τουρκικών «ονειρώξεων» για συνδιαχείριση, συνεκμετάλλευση και προσφυγή στην Χάγη για τον δικό μας πλούτο, συνιστά εθνική μειοδοσία.

Εάν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός θα του επιτρέψει να υπογράψει «Πρέσπες του Αιγαίου», είναι γελασμένος.