Βέφα κατά κράτους: «Μου έκαναν παράνομα κατακρατήσεις από τη σύνταξή μου»

9 Μαΐου, 2018 4:09 ΜΜ
More videos

Σε δικαστικό αγώνα για τις περικοπές στη σύνταξή της η πρώτη Ελληνίδα τηλεμαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

«Κινήθηκα νομικά κατά του κράτους και διεκδικώ τις παρακρατήσεις που μου έκαναν παράνομα από τη σύνταξή μου όλα αυτά τα χρόνια». Με αυτά τα λόγια η Βέφα Αλεξιάδου αποκαλύπτει στην «Espresso» τον λόγο που τις ερχόμενες εβδομάδες θα βρεθεί σε δικαστικό αγώνα με το Ελληνικό Δημόσιο, όπως και χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι.

Η άλλοτε συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη και του Γρηγόρη Αρναούτογλου, η οποία δεν έχει πλέον τηλεοπτική παρουσία, διεκδικεί την… κουτσουρεμένη σύνταξή της. «Εχω ήδη στραφεί κατά του κράτους με αίτησή μου. Ναι, διεκδικώ διά νόμου τις παράνομες παρακρατήσεις που δεν έπρεπε να τις πληρώνουμε εμείς οι συνταξιούχοι, όπως είναι η παρακράτηση του επιδόματος αλληλεγγύης» εξηγεί στην «Espresso», δείχνοντας αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους. «Την υπόθεσή μου έχει αναλάβει μεγάλο δικηγορικό γραφείο, στο οποίο έκανα και διαφήμιση στο YouTube, για να προτρέψω κι άλλους συνταξιούχους να κάνουν και εκείνοι την ίδια νομική κίνηση» μας εξηγεί.

Με θυμούνται

Στη συνέχεια της κουβέντας μας τη… γυρίζουμε πίσω, στην περίοδο της παντοδυναμίας της στην τηλεόραση, και τη ρωτάμε γιατί δεν ρίχνουν ούτε εκείνη ούτε η Ελένη Μενεγάκη νερό στο κρασί τους για να συναντηθούν τηλεοπτικά: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, ειλικρινά. Ολα τα πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν επαγγελματικά στην τηλεόραση» αναφέρει. Οσο για το αν βλέπει τα ριάλιτι μαγειρικής, γελώντας μας απαντάει: «Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση. Τίποτα από όλα αυτά και όλους αυτούς που βλέπετε δεν θα μείνει στη μνήμη των πολιτών. Το δικό μου όνομα όμως είναι ήδη χαραγμένο στη μνήμη τους και ευχαριστώ όλους τους Ελληνες για την αγάπη τους».

Πηγή: espressonews