Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΒασίλισσα Ελισάβετ: Μυστήριο με διαθήκη. Φήμες για ανατροπή στη διαδοχή μεταξύ Καρόλου-Ουίλιαμ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μυστήριο με διαθήκη. Φήμες για ανατροπή στη διαδοχή μεταξύ Καρόλου-Ουίλιαμ

Τι λέει η διαθήκη της βασίλισσας Ελισάβετ και οι φήμες για ανατροπή στη διαδοχή μεταξύ Καρόλου-Ουίλιαμ;

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμφίβολα αφήνει πίσω της αναρίθμητους θησαυρούς, ωστόσο τίποτα δεν είχε για εκείνη μεγαλύτερη αξία από τα ζώα της: τα άλογα και τα σκυλάκια της, ιδιαίτερα της φυλής Κόργκι.

Τη στιγμή του θανάτου της, είχε τέσσερα σκυλιά (δύο Κόργκι, ένα Ντόργκι και ένα Κόκερ Σπανιέλ) και, όπως εκτιμάται, πάνω από εκατό άλογα, πολλά από τα οποία είχε ιππεύσει για δεκαετίες, με περηφάνια.

Δυστυχώς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δεν θα μάθουμε ποτέ τι προβλέπει η διαθήκη της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία θα παραμείνει σφραγισμένη – είναι χαρακτηριστικό ότι ένας Βρετανός δικαστής αποκάλυψε ότι η διαθήκη του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, θα ανοιχτεί σε 90 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαθήκη της η βασίλισσα Ελισάβετ λέει ότι η Καμίλα δεν θα γίνει ποτέ βασίλισσα, καθώς είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει παιδί πριν τον Κάρολο.

Αντίθετα, προβλέπει ότι η Κέιτ Μίντλετον θα γίνει βασίλισσα μόλις γίνει βασιλιάς ο Ουίλιαμ.

Οι πληροφορίες αυτές τροφοδοτούν μάλιστα έντονες φήμες που λένε ότι ο Κάρολος θα παραδώσει το στέμμα στον γιο του Ουίλιαμ λίγες βδομάδες ή μήνες μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ωστόσο επειδή τα ζώα δεν μπορούν να λιμοκτονήσουν στο μεταξύ, μετά το θάνατο του Φίλιππου έγινε γνωστό ότι εκείνος είχε αφήσει τα δικά του στην εγγονή του, Λουίζ Ουίνδσορ, κόρη του Εδουάρδου.

Μένει λοιπόν να δούμε σε ποια χέρια θα καταλήξει το πολυτιμότερο απόκτημα της βασίλισσας.

Όπως έγραψε και η φωτογράφος Annie Liebovitz μετά το θάνατο της Ελισάβετ, ως φόρο τιμής:

«Η βασίλισσα έβγαζε καθημερινά βόλτα τα σκυλιά της… Μεγάλωσε με Κόργκι, ατρόμητα μικρά σκυλιά που είχαν ανατραφεί για να συνοδεύουν τα κοπάδια της βοσκής. Ο πατέρας της της έφερε ένα Κόργκι στο σπίτι όταν ήταν επτά ετών και έκτοτε είχε τουλάχιστον ένα -συνήθως περισσότερα- τις δεκαετίες που ακολούθησαν».

Δείτε την ανάρτηση της Annie Liebovitz:

Τα πιο σημαντικά