Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
διάφοραΒασίλισσα Ελισάβετ: Με αυτά τα δύο ξεχωριστά κοσμήματα θα ταφεί

Βασίλισσα Ελισάβετ: Με αυτά τα δύο ξεχωριστά κοσμήματα θα ταφεί

Με δύο κοσμήματα θα ταφεί, όπως όλα δείχνουν, η βασίλισσα Ελισάβετ: τη χρυσή ουαλική της βέρα και ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια.

Ο βασιλικός θησαυρός που αποτελείται από τα κοσμήματα του Στέμματος, αλλά και η ιδιωτική συλλογή της βασίλισσας είναι ανεκτίμητης αξίας: διαμάντιαζαφείριαρουμπίνια κοσμούν τα σύμβολα της εξουσίας.

βασίλισσα Ελισάβετ

Περισσότερα από 23.000 διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια είναι τοποθετημένα περίτεχνα πάνω στα σύμβολα της εξουσίας. Κάθε πολύτιμος λίθος, όπως το ρουμπίνι του «Μαύρου Πρίγκιπα», το διαμάντι «Κόλιναν», κρύβει από πίσω του μια ιστορία. Η αξία τους αμύθητη, για αυτό φυλάσσονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στον Πύργο του Λονδίνου.

βασίλισσα Ελισάβετ στέμμα

Το κόκκινο πετράδι στο κέντρο του βασιλικού στέμματος είναι το ρουμπίνι του «Μαύρου Πρίγκιπα»

βασίλισσα Ελισάβετ διαμάντι Κόλιμαν

Το διαμάντι «Κόλιναν»

Αυτό το διαμάντι είναι το μεγαλύτερο έγχρωμο διαμάντι μοντέρνας κοπής στον κόσμο. H αξία του εκτιμάται 50 εκατομμύρια λίρες.

Με ποια αντικείμενα θα θαφτεί η βασίλισσα Ελισάβετ – Τι θα γίνει με το σκήπτρο και το στέμμα της

Από ότι φαίνεται, η μακροβιότερη μονάρχης θα ταφεί με δύο μόνο κοσμήματα: τη χρυσή ουαλική της βέρα και ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια.

βασίλισσα Ελισάβετ κοσμήματα

Το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, το οποίο περιείχε διαμάντια που προέρχονται από μια τιάρα που ανήκε στη μητέρα του πρίγκιπα Φίλιππου, πριγκίπισσα Αλίκη, ίσως να δοθεί στην κόρη της, την πριγκίπισσα Άννα.

βασίλισσα Ελισάβετ βέρα

η βέρα της βασίλισσας Ελισάβετ

Όμως, για την κηδεία της θα χρησιμοποιηθούν τα κοσμήματα του Στέμματος. Στο φέρετρο που θα είναι ντυμένο με τη βασιλική σημαία, θα τοποθετηθεί για την ώρα της κηδείας το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα, το σκήπτρο και η βασιλική σφαίρα. Η Ελισάβετ φορούσε το στέμμα μία φορά τον χρόνο στο άνοιγμα της Βουλής.

βασίλισσα Ελισέβετ στέμμα

Το στέμμα της βασίλισσας Ελισάβετ

βασίλισσα Ελισάβετ σκήπτρο

Το σκήπτρο της βασίλισσας Ελισάβετ

βασίλισσα Ελισάβετ - βασιλική σφαίρα

Η βασιλική σφαίρα

«Το στέμμα είναι τόσο βαρύ που θα μπορούσε να σου σπάσει το λαιμό», είχε αποκαλύψει σε μία συνέντευξή της η βασίλισσα.

Το σκήπτρο, είναι διακοσμημένο με το διαμάντι «Κόλιναν», που κόπηκε από το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ  στον κόσμο.

Τα πιο σημαντικά