Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΒασίλης Καρράς: «Μας είχε απαγоρεúσει να βγάλоυμε προς τα έξω κάτι για...

Βασίλης Καρράς: «Μας είχε απαγоρεúσει να βγάλоυμε προς τα έξω κάτι για τις φιλανθρωπiες του» λέει ο μαέστρоς του

«Γιατί το έκανε με την καρδιά του, ήταν αληθινή η φιλανθρωπία του» πρόσθεσε

Ο Γιάννης Γκιούρας, ο μαέστρος που συνεργάστηκε επί τέσσερις δεκαετίες με τον Βασίλη Καρρά κι ήταν ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες, αναφέρθηκε σε εκείνον σε δηλώσεις του.

Μιλώντας στο «Live News», δήλωσε αρχικά, πως δεν ξέρει πότε ακριβώς επιδεινώθηκε η υγεία του καλλιτέχνη, ενώ περιέγραψε τις τελευταίες του ημέρες.«Δεν ξέρω πότε ακριβώς έμαθε για τη σοβαρότητα της υγείας του, αλλά επειδή είχε αποκτήσει κάποια στιγμή περισσότερο βάρος και κουραζόταν, είχε καθιερώσει να εμφανίζεται με το σκαμπό. Ήταν δηλαδή, μια καθιερωμένη εμφάνιση αυτή που την αποδέχτηκε ο κόσμος, γιατί ήταν τόσο δοτικός, μεταφέροντας την αγάπη και τα τραγούδια του στον κόσμο, που δεν τους ενοχλούσε ότι έπαιρνε σκαμπό και ξεκουραζόταν», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης: «Έβγαινε πάντα σαν άρχοντας στα πρώτα τραγούδια, όρθιος, όσο άντεχε η κράση του. Απλώς μετά, καθόταν και συνέχιζε το πρόγραμμα καθιστός».

Στη συνέχεια, μίλησε για τη συμπεριφορά του αείμνηστου τραγουδιστή απέναντι στους συνεργάτες του.

«Θα σας πως για εμάς τους μουσικούς, που μας είχε σαν παιδιά του και σαν οικογένεια του, ότι ήμασταν οι πρώτοι Θεσσαλονικείς που όταν ο Βασίλης κατέβηκε στην Αθήνα, μας κατέβασε και εμάς κάτω. Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που κατέβασε την μουσική του οικογένεια και την επέβαλε στην Αθήνα. Μας έβαλε μέσα στον κόσμο της μουσικής και μέσα στις εταιρείες, γιατί μας εμπιστευόταν και εμείς τον βγάλαμε ασπροπρόσωπο», εξήγησε.

Τέλος, ανέφερε: «Κι έτσι δοτικός όπως ήταν με εμάς, ήταν και με όλο τον κόσμο που είχε ανάγκη. Όποιος έμπαινε μέσα στο καμαρίνι του και είχε κάποιο πρόβλημα, είτε υγείας είτε οικονομικό, ήταν απλοχέρης και έλεγε στον συνεργάτη του “κόψε μια επιταγή και δώσε στα παιδιά” ή “δώσε στον άρρωστο”. Πάντα κρυφά όμως και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ποτέ δεν θέλησε να το βγάλει αυτό προς τα έξω και εμάς, που ξέραμε, μας είχε απαγορεύσει επ’ ουδενί να βγάλουμε κάτι τέτοιο προς τα έξω. Γιατί το έκανε με την καρδιά του, ήταν αληθινή η φιλανθρωπία του».

Τελευταίο χειροκρότημα – Κηδεύτηκε ο Βασίλης Καρράς
Τα πιο σημαντικά