Βασιλακόπουλος: «Το self test γίνεται rapid αν το βάλουμε βαθιά στη μύτη»

3 Ιανουαρίου, 202211:48 ΠΜ

Τι ανέφερε για τα τεστ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Για μία ακόμα μέρα, την Κυριακή (02/01), ατελείωτες ουρές παρατηρήθηκαν για διενέργεια rapid test, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον ολοένα και κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στη χώρα. Οι ουρές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο έξω από φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα ενώ το ίδιο ισχύει και για τα σημεία που κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν τεστ.

Για το θέμα με την ταλαιπωρία που βιώνουν πολίτες προκειμένου να κάνουν τεστ, ρωτήθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι το self test μπορεί να μας δώσει σωστά αποτελέσματα. Όπως διευκρίνισε “το self test γίνεται rapid αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία”.

“Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2 – 3 ώρες σε μια ουρά… Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα rapid” δήλωσε.

Ωστόσο επεσήμανε πως για όσους είναι ανεμβολίαστοι και έχουν νοσήσει χρειάζεται να πιστοποιήσουν το θετικό αποτέλεσμα του rapid test με pcr, γεγονός που αυξάνει τις ουρές έξω από τις δημόσιες δομές υγείας που ο έλεγχος γίνεται δωρεάν.

Δείτε τι είπε ο κ. Βασιλακόπουλος:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News