Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
διάφοραΒασιλακόπουλος: «Όλοι στο Facebook έχουν πάρει πτυχίο Ιατρικής»

Βασιλακόπουλος: «Όλοι στο Facebook έχουν πάρει πτυχίο Ιατρικής»

Ειρωνικός και προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Κατηγόρησε την… παιδεία για το γεγονός ότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει εμβολιαστεί γιατί έχει τις αμφιβολίες του και φοβάται: «Η άρνηση των ανθρώπων στην αποδοχή των ευρημάτων της επιστήμης (σε σύγκριση με άλλες χώρες του νότου) δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην γενικότερη παιδεία που λάβαμε σαν λαός τα τελευταία 40 χρόνια. Από εκεί για μένα ξεκινάει το πρόβλημα».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας ‘σκληρός πυρήνας’ που δεν προσεγγίζεται. Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται γιατί αυτοί ακούνε και δεν είναι λίγοι».

Βέβαια, αυτό που δεν είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, είναι ότι η παιδεία «χτίζεται» με την ενημέρωση, με την παράθεση όλων των δεδομένων, είτε θετικά είτε αρνητικά, με την ειλικρίνεια γιατρών και αρμοδίων και φυσικά όχι με απειλές, με εκβιασμούς, με απόκρυψη ή διαστρέβλωση στοιχείων και εξαναγκασμούς.

Σχολίασε ακόμα και τις αντικρουόμενες απόψεις για τα εμβόλια λέγοντας: «Είχαμε 3 εκατ. γιατρούς και τώρα έχουμε 10. Όλοι έχουμε πάρει πτυχίο Ιατρικής από το Facebook». Το ότι είναι πάρα πολλοί επιστήμονες μεταξύ αυτών που εκφράζουν ανησυχίες, δεν έχει σημασία για τον κ. Βασιλακόπουλο. Σημασία έχει ότι δεν συμφωνούν με το αφήγημα.

Τα πιο σημαντικά