Βασιλακόπουλος: «Οι Έλληνες έχουν λεφτά, θέλουν μεγαλύτερα πρόστιμα. Να αφαιρούνται από συντάξεις – μισθούς»

2 Φεβρουαρίου, 202211:40 ΜΜ
More videos

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τάσσεται υπέρ των αυστηρότερων μέτρων υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό στους υγειονομικούς, με επιβολή μεγαλύτερων προστίμων.

Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας «πρέπει να καταλάβουμε ως κοινωνία ότι έχουμε δύο διαφορετικά πράγματα: το ένα είναι πώς θα υπάρξει διακοπή της μετάδοσης, αυτό θέλει καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων και είναι άλλο πράγμα πώς θα προστατευτούμε από τις σοβαρές νοσήσεις και τους θανάτους».

Πρόταση Θεόδωρου Βασιλακόπουλου για επιβολή μεγαλύτερων προστίμων

Και συμπληρώνει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «δεν είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή η οποία επεβλήθη και γι’ αυτό δεν έχει πιάσει. Είμαστε ένας πλούσιος λαός, είναι 6.000 – 7.000 υγειονομικοί που αντέχουν επί 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό. Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο… Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται “πιο δύσκολα” πρόστιμα “στην πηγή”».

Σχετικά με τα μεγαλύτερα πρόστιμα, επεσήμανε «χρειάζονται οικονομικά πιο δύσκολα πρόστιμα, πρόστιμα που θα είναι στην πηγή. Αν το πρόστιμο αφαιρείτο από τη σύνταξη αντί για 220.000, θα είχαμε 450.000 με 500.000 εμβολιασμένους».

Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε «πρέπει να καταλάβουμε ως κοινωνία ότι για να υπάρξει διακοπή μετάδοσης, θέλει καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων (…), 220.000 με 230.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν με την υποχρεωτικότητα, μας περισσεύουν 300.000 τελείως ευάλωτοι».

«Αν δείτε χθες πόσοι πεθαίνουν στην Ελλάδα και την ηλικιακή κατανομή τους, το 90% είναι άνω των 60. Κάθε μέρα συμβαίνει αυτό. Να βρούμε σοβαρό τρόπο να υποχρεώσουμε αυτούς τους ανθρώπους», κατέληξε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News