Βασιλακόπουλος: «Να μπαίνουν με τεστ οι ανεμβολίαστοι στα σούπερμαρκετ»

17 Αυγούστου, 2021 3:00 ΜΜ
More videos

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας υπέδειξε επίσης τη νυχτερινή διασκέδαση ως τη βασική αιτία της έξαρσης των κρουσμάτων

Συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ζητώντας περισσότερους περιορισμούς και απαγορεύσεις για τους μη εμβολιασμένους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ζήτησε τη διενέργεια… τεστ για όσους ανεμβολίαστους θέλουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουν.

«Εδώ μιλάμε για είδη πρώτης ανάγκης. Είναι πολύ διαφορετική η διασκέδαση που σε τελική ανάλυση μπορώ να μην πάω από το να μην μπορώ να πάρω τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζομαι για να ζήσω. Αυτό που θα μπορούσε να εφαρμοστεί είναι να είσαι υποχρεωμένος να κάνεις τεστ για να πας να ψωνίσεις, αν ντε και καλά δεν θες να εμβολιαστείς», είπε χαρακτηριστικά.

«Η μεγάλη αιτία της έξαρσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση»

Ο κ. Βασιλακόπουλος υπέδειξε την νυχτερινή διασκέδαση ως τη βασική αιτία της έξαρσης των κρουσμάτων, στάθηκε στην αξία του εμβολιασμού και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είναι προστατευμένοι και οι εμβολιασμένοι.

«Είμαστε μακριά από την κορύφωση, γιατί συνεχίζει να υπάρχει κινητικότητα. Η μεγάλη αιτία της έξαρσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση. Οι νέοι ξεφαντώνουν όπως πριν τον κορωνοϊό. Όταν δεν είμαστε εμβολιασμένοι τα ανθρώπινα πράγματα είναι πρόβλημα.

Όταν είμαστε στο μπαράκι δεν φοράω τη μάσκα μου και δεν κάθομαι στα 2 μέτρα από τον άλλον. Η μεγάλη αύξηση που έχουμε είναι σε μικρές ηλικίες. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε χάσει πέντε νέες ανθρώπους 18 – 39 ετών όλοι ανεμβολίαστοι και δεκατέσσερις είναι διασωληνωμένοι. Έχουμε 94 ανθρώπους νεκρούς σε αυτές τις ηλικίες (συνολικά). Ο νέος δεν είναι άτρωτος. Έχουμε ένα παιδάκια διασωληνωμένο, ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Δεν μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω αν δεν εμβολιαστούμε», σημείωσε.

«Τα νυχτερινά κέντρα/μπαρ θα πρέπει να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Ο άλλος θα πρέπει να έχει ως κίνητρο, αν θέλει να διασκεδάσει, θα πρέπει να εμβολιαστεί. Θα έπρεπε να ισχύσει και εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους. Δεν εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εφευρεύθηκε και το επάγγελμα του τσιλιαδόρου που όταν έρχεται έλεγχος λέει στους πελάτες να κάτσουν», τόνισε.