Βασιλακόπουλος: «Να δοθούν προνόμια στους εμβολιασμένους»

13 Μαΐου, 2021 9:30 ΜΜ
More videos

Ο γνωστός πνευμονολόγος- εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη που υπάρχει ώστε να δοθούν κάποιου είδους προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες, προκειμένου να εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι ώστε να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

«Το μεγάλο υγειονομικό στοίχημα είναι τι θα γίνει Ιούνιο και Ιούλιο με τα εμβόλια. Από το 50% της εμβολιαστικής κάλυψης πρέπει να φτάσουμε στο 70% ή στο 80% δηλαδή να πείσουμε όσους δεν είναι σίγουροι, που μάλλον δεν θέλουν. Χρειάζονται συγκεκριμένα προνόμια για τους εμβολιασμένους, όπως η μη χρήση μοριακού τεστ σε ταξίδι, μιλάμε για το καλοκαίρι, ή η μη χρήση μάσκας. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο» επισήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ μη εμβολιασμένων που δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν δεν ήρθε η σειρά τους κι αυτών που μπορούσαν και επέλεξαν να μην εμβολιαστούν» τόνισε. «Χειρότερο μήνυμα για την κοινωνία δεν υπάρχει από το γεγονός ότι 18% των υγειονομικών γιατρών δεν έχει εμβολιαστεί» πρόσθεσε παράλληλα.

Συγχρόνως ανέφερε ότι «προφανώς είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τα lockdown, τουλάχιστον τα οριζόντια, αλλά αυτό δεν πρέπει να ληφθεί από την κοινωνία σαν μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία. Τώρα που ανοίγουμε χωρίς να έχει τελειώσει η πανδημία στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί» εφιστώντας την προσοχή σε όλους για την αδιαπραγμάτευτη τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά τώρα τη χρήση μάσκας για τους εμβολιασμένους εξήγησε ότι «πρέπει να φοράει μάσκα, γιατί αύριο 70 με 80% των πολιτών θα κυκλοφορεί στο δρόμο και θα λέει ‘είμαι εμβολιασμένος’ και δεν μπορεί να γίνει έλεγχος σε αυτό. Από τον Ιούνιο που θα έχουμε λιγότερη επιδημία και περισσότερους εμβολιασμένους τότε θα είναι πολύ πιο εύκολη η σαφής διάκριση εμβολιασμένων – μη εμβολιασμένων».