Βασιλακόπουλος: «Να ανοίξουν λιανεμπόριο και εστίαση, ο πληθυσμός χρειάζεται βαλβίδες εκτόνωσης»

Μαρ 13, 2021 8:27 ΜΜ
More videos

Αν ανοίξουμε το λιανεμπόριο στις μικρές μόνο επιχειρήσεις δεν θα υπάρχει συνωστισμός και θα είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε στους φίλους, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας

Βαλβίδες εκτόνωσης του πληθυσμού από το μακρύ και αποτυχημένο lockdown προτείνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Νομίζω ότι ο κόσμος δεν εφαρμόζει το lockdown γιατί χρειάζεται να έχει βαλβίδες ανακούφισης – εκτόνωσης, χρησιμοποιεί λοιπόν καταχρηστικά τα sms και πρέπει να του δώσουμε εναλλακτικές που να είναι λιγότερο επικίνδυνες».

Αν ανοίξουμε το λιανεμπόριο στις μικρές μόνο επιχειρήσεις δεν θα υπάρχει συνωστισμός και θα είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε στους φίλους κρυφά, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στην πλατεία γύρω από ένα παγκάκι υπάρχουν 20-25 άνθρωποι με κατεβασμένες τις μάσκες να πίνουν καφέ και οι μισοί να καπνίζουν.
Δεν θα ήταν πιο ασφαλείς αν κάπνιζαν και καθόντουσαν 4 -4 στα τραπεζάκια μιας καφετέριας;». διερωτήθηκε.
Επισήμανε δε ότι η διαφορά του lockdown σήμερα με τον εγκλεισμό του προηγούμενου Μαρτίου είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού λόγω των μεταλλάξεων.
Επίσης σημείωσε πως όταν είναι λιγότερο εφαρμοσμένο από τον κόσμο είναι και λιγότερο αποδοτικό.

Τρομερή πίεση στο Σύστημα Υγείας

«Το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τρομερή πίεση αυτή την στιγμή.

Όλοι είχαμε προβλέψει ότι ο χειμώνας θα είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί όλες οι ιώσεις του αναπνευστικού παραδοσιακά κάθε χειμώνα δημιουργούν προβλήματα» σημείωσε ο καθηγητής.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι 2 χρόνια πριν, το 2019, τέτοια εποχή είχαμε 35 -40 συνανθρώπους μας που περίμεναν να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας κάθε τέτοια μέρα και δεν είχαν πρόσβαση σε κλίνη εντατική θεραπείας και δεν υπήρχε Covid αλλά λίγη γρίπη.
Καταφέραμε σαν κράτος και με την βοήθεια του ιδιωτικού τομέα να έχουμε πολύ μικρά προβλήματα στην παροχή εντατικής θεραπείας σε συμπολίτες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: