Βασιλακόπουλος: «Δεν σήκωσα χέρι στην κόρη του καταστηματάρχη – Δέχτηκα βία και απειλές»

1 Νοεμβρίου, 202112:11 ΜΜ

Για το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα πρόσφατα σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» και διέψευσε κατηγορηματικά όσους τον κατηγορούν ότι χτύπησε την κόρη του καταστηματάρχη.

Υπογράμμισε ότι δέχτηκε βία και απειλές και τόνισε ότι το προσωπικό του καταστήματος συγκρατούσε τους καταστηματάρχες για να μην λιντσάρουν τους καθηγητές.

«Ας υποθέσουμε ότι ο Βασιλακόπουλος είναι τρελός και έφτιαξε μία ιστορία για να βγαίνει στα κανάλια. Εκτός από μένα υπάρχουν και άλλοι καθηγητές διευθυντές κλινικών που ήταν παρόντες μπροστά στο περιστατικό. Αν πιστεύουν κάποιοι ότι 25 – 30 επιστήμονες, οι μισοί εκ των οποίων έχουν υψηλές θέσεις στην ελληνική πνευματολογία πήγαν σε μία ταβέρνα για να δείρουν και να εξυβρίσουν την κόρη του καταστηματάρχη, αυτό με ξεπερνάει και κάθε συζήτηση σταματά», σημείωσε αρχικά ο καθηγητής και εν συνεχεία αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιστατικό.

«Μία νεαρή κοπέλα -δεν γνωρίζω αν είναι η κόρη του καταστηματάρχη- μας έσπρωχνε βρίζοντας μας για να μας βγάλει έξω από το μαγαζί και όταν της “είπα σταμάτα να σπρώχνεις” και “πάρε τα χέρια σου από πάνω μου”, όρμησαν δύο άνδρες (μπορεί ο πατέρας και ο γιος) και με πέταξαν κάτω. Όλα τα άλλα που μου λέτε είναι εντυπωσιακά» σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Επιπλέον ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος των ιδιοκτητών της ταβέρνας. «Το γεγονός ότι αποφάσισα να μην προχωρήσω σε μήνυση στους ανθρώπους αυτούς δεν είναι δείγμα αδυναμίας των γιατρών, αλλά είναι στάση ζωής. Δεν θέλουμε να κάνουμε κακό σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία ότι αν δεν τηρούνται τα μέτρα και δεν γίνονται έλεγχοι, η πανδημία θα ξεφύγει ακόμα περισσότερο απ’ ότι τώρα», δήλωσε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News