Βασιλακόπουλος: «Δεν έχει λογική να μπουν ανεμβολίαστοι σε εσωτερικούς χώρους»

29 Μαρτίου, 20222:19 ΜΜ

Ενώ ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων με κορονοϊό αυξάνεται καθημερινά αφού η μετάλλαξη Ομικρον βρίσκεται σε έξαρση, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε γιατί μπορεί κάποιος να κολλήσει πάνω από μία φορά

Ενώ ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων με κορονοϊό αυξάνεται καθημερινά αφού η μετάλλαξη Ομικρον βρίσκεται σε έξαρση, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε γιατί μπορεί κάποιος να κολλήσει πάνω από μία φορά. Οπως είπε, η συγκεκριμένη παραλλαγή του SARS CoV-2 αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι αυτό παρατηρούνται επαναμολύνσεις. Ταυτόχρονα, τόνισε πως τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε επίσης ότι 4-6 μήνες μετά την 3η δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει. Σχετικά με τα τελευταία στοιχεία, είπε ότι η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε ανοδική πορεία, καθώς τη Δευτέρα είχαμε πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία. «Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κορονοϊό σε ένα συνάχι», τόνισε εξηγώντας ότι αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News