Βασικός οδηγός για να χαλαρώσετε τα σφιχτά παπούτσια και να γίνουν άνετα.

12 Σεπτεμβρίου, 2016 1:23 ΜΜ
More videos

Έχετε νιώσει ποτέ ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρήκατε το τέλειο ζευγάρι παπουτσιών και μετά απίστευτα απογοητευμένοι που είναι τελικά πολύ σφιχτά και σχεδόν απίθανο να περπατήσετε φορώντας τα; Πολλοί άνθρωποι έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση και έτσι αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε μερικές λύσεις.

Παρακάτω θα δείτε 6 ιδιαίτερα αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνετε τα παπούτσια πιο άνετα. Πλέον δεν χρειάζεται να επιστρέψετε τίποτα στο κατάστημα.

Φορέστε τα1

© DEPOSITPHOTOS

Μερικές φορές η πιο απλή μέθοδος είναι και η πιο αποτελεσματική. Κανείς δεν θέλει να ρισκάρει το να βγει έξω φορώντας νέα παπούτσια που δεν βολεύουν.  Φορώντας τα παπούτσια μέσα στο σπίτι θα βοηθήσετε το δέρμα ή το ύφασμα να χαλαρώσει και θα γίνουν πιο άνετα. Έτσι, θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε και έξω από το σπίτι με περισσότερη άνεση.

Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι2

© wikihow

Υπάρχει πλέον ένα ειδικό σπρέι που μπορείτε να αγοράσετε και είναι σχεδιασμένο για να χαλαρώσει το δέρμα και να το κάνει πιο εύπλαστο. Μόλις το εφαρμόσετε, τοποθετήστε μέσα στο παπούτσι ένα εργαλείο επέκτασης και περιστρέψτε τη μηχανική ράβδο, αυτό θα βοηθήσει ώστε να αυξηθεί σταδιακά το μήκος και το πλάτους του νέου σας παπουτσιού χωρίς να καταστραφεί.

Φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες3

© DEPOSITPHOTOS

Ακούγεται εξαιρετικά απλό αλλά έχει αποτέλεσμα. Αν φορέσετε ένα ζευγάρι με χοντρές αθλητικές κάλτσες θα καταφέρετε να ανοίξετε τα παπούτσια και να τους δώσετε το σχήμα του ποδιού σας. Επιλέξτε κάλτσες με χοντρό ύφασμα και περπατήστε φορώντας τα παπούτσια για λίγη ώρα.

Παγώστε τα παπούτσια σας4

© worldofhealth365.com

Αρχικά γεμίστε τα υποδήματα με σακούλες νερού που κλείνουν αεροστεγώς (σιγουρευτείτε πως θα σφραγίσουν καλά καθώς το να επιδιορθώσετε τα βρεγμένα παπούτσια είναι δυσκολότερο από το να τα κάνετε πιο μεγάλα). Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς το νερό. Αφήστε τα έτσι για λίγο διάστημα και μετά αφαιρέστε τις σακούλες. Το υλικό κατασκευής των παπουτσιών σας θα τεντωθεί περισσότερο από πριν. Δείτε τις οδηγίες εδώ.

 Ζεστάνετε τα παπούτσια σας5

© www.improvisedlife.com

Αυτή η συμβουλή είναι κάπως πιο φιλική και δεν περιλαμβάνει  αναμονή μέχρι να παγώσουν οι σακούλες νερού. Πρώτα, τοποθετήστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες, έπειτα φορέστε τα παπούτσια και τέλος με το πιστολάκι μαλλιών αφήστε τον ζεστό αέρα να τα θερμάνει για περίπου 2 λεπτά. Αφήστε τις κάλτσες μέσα στα παπούτσια μέχρι να κρυώσουν. Δοκιμάστε τα παπούτσια χωρίς κάλτσες και να είναι απαραίτητο επαναλάβετε τη διαδικασία. Αυτή η μέθοδος θα οδηγήσει σε καλύτερη εφαρμογή για πιο άνετα παπούτσια. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Επισκεφτείτε έναν τσαγκάρη6

© DEPOSITPHOTOS

Ενώ δεν πρέπει να αγοράζουμε παπούτσια τα οποία θα πρέπει να επισκευάσουμε ή να αλλάξουμε, μερικές φορές η επαγγελματική βοήθεια είναι η μόνη λύση. Ένας τσαγκάρης  μπορεί να αλλάξει τη φόρμα των παπουτσιών με ειδικά μηχανήματα είτε πρόκειται για το μήκος είτε για το πλάτος τους.

Ακολουθήστε μας στο facebook: