Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΒασανιζóταν από «περiεργες» σκέψεις: Σоκ με τоν Σταμάτη Γαρδέλη, σε ψυχιατρεiο στο...

Βασανιζóταν από «περiεργες» σκέψεις: Σоκ με τоν Σταμάτη Γαρδέλη, σε ψυχιατρεiο στο Δαφνί κλεισμένоς ο ηθοπоιός

Στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική στο «Δαφνί» νοσηλεύεται ο Σταμάτης Γαρδέλης. Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ για την εφημερίδα On Time η Σάσα Σταμάτη, ο γνωστός ηθοποιός παρουσίαζε αυτοκτονικές τάσεις, γι’ αυτό πήρε την απόφαση να ζητήσει βοήθεια.

Το τελευταίο διάστημα ο Σταμάτης Γαρδέλης ήρθε αντιμέτωπος με ένα αδιέξοδο το οποίο τον οδήγησε στην απόγνωση, καθώς κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του λόγω ενός γραφειοκρατικού κολλήματος, το οποίο τον ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.
Στην «On time» έφτασε μία φωτογραφία του Αλκίνοου Μπουνιά με τον Σταμάτη Γαρδέλη, με τη σημείωση «στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική στο “Δαφνί”». H Σάσα Σταμάτη επικοινώνησε αρχικά με το δημοσιογράφο-συγγραφέα Αλκίνοο Μπουνιά και τον ενημέρωσε για τις φωτογραφίες, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί στο θέμα λέγοντας: «Δεν έχω να πω τίποτα, ό,τι θέλετε, να μιλήσετε με τον κύριο Γαρδέλη».
Η Σάσα Σταμάτη επικοινώνησε στη συνέχεια με τον ίδιο τον Σταμάτη Γαρδέλη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία όπου τον ενημέρωσε ότι ήρθαν στην εφημερίδα κάποιες φωτογραφίες του στον αύλειο χώρο της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Δαφνί», μαζί με το δημοσιογράφο-συγγραφέα και φίλο του Αλκίνοο Μπουνιά, ο δημοφιλής ηθοποιός εκνευρίστηκε λέγοντας: «Είχα μια προσωπική στιγμή με ένα φίλο να με ενισχύσει ψυχολογικά εδώ που βρίσκομαι και μου λες, Σάσα, για μια φωτογραφία που δεν έχω ιδέα;».

Ακολούθησε η εξής συνομιλία:

Κύριε Γαρδέλη, ισχύει ότι νοσηλεύεστε εδώ και μία εβδομάδα στο Α΄ Τμήμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί;

Ναι, ισχύει.

Συνέβη κάτι στη ζωή σας; Θέλετε να μας πείτε τι συνέβη;

Ζήτησα βοήθεια για τις αυτοκτονικές μου τάσεις, που με έφτασαν στο σημείο να φουντάρω από τον έκτο, γιατί τα χάνω όλα.

Δηλαδή;

Έχω ένα χρέος 80.000 ευρώ, που η εφορία μού το κάνει απαιτητό και βγάζει το σπίτι μου σε πλειστηριασμό στον Νέο Κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μια αυθαίρετη δόμηση στο Πόρτο Γερμενό, την οποία περιμένω μαζί με άλλους περιοίκους να αποχαρακτηριστεί από το δασικό χάρτη, όμως η Πολεοδομία Ελευσίνας κωφεύει και κάθε χρόνο με τιμωρεί με τέλη διατήρησης, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στο δυσβάστακτο ποσό των 80.000 ευρώ. Σάσα μου, επειδή μιλάμε από το τηλέφωνο των ασθενών, πρέπει να σε αφήσω.

Κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του

Η περιπέτεια του Σταμάτη Γαρδέλη με το σπίτι στο Πόρτο Γερμενό έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, αλλά ο ίδιος τώρα κινδυνεύει να χάσει και την κύρια κατοικία του στον Νέο Κόσμο. Πρόκειται για μια ιδιοκτησία την οποία, όπως έχει πει ο ηθοποιός κατά το παρελθόν, είχε αγοράσει κανονικά. Στη συνέχεια, όμως, η Πολεοδομία το χαρακτήρισε δασικό, με αποτέλεσμα να του επιβάλει πρόστιμο. Στο συγκεκριμένο σπίτι ο ηθοποιός έχει καταβάλει πολλή προσωπική εργασία και, όπως έχει πει, όλες οι κατασκευές έχουν γίνει από ανακυκλώσιμα υλικά.

Με απόφαση της Πολεοδομίας, όλα αυτά είναι προς κατεδάφιση και την ίδια στιγμή ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα χρέος 80.000 ευρώ για αυθαίρετη δόμηση. Αυτό σημαίνει ότι, αφού γκρεμιστούν όλα, θα πρέπει και να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό. Γι’ αυτό και έχουν βγάλει το σπίτι του στον Νέο Κόσμο σε πλειστηριασμό.

Τη στιγμή, όμως, που κινδυνεύει να χάσει τα πάντα και να βρεθεί στο δρόμο, όπως έχει πει, ο ίδιος έχει αθωωθεί από το δασαρχείο ως ιδιοκτήτης. «Δεν έκλεψα κανέναν και με αντιμετωπίζουν σαν κλέφτη. Μου έχουν φτάσει τα χρέη μέχρι εδώ… Έχω έρθει εδώ και δεκαπέντε χρόνια και το χτίζω λιθαράκι λιθαράκι. Γκρεμίστε τα τώρα και δώστε μου πίσω όσα έχω δώσει. Με κοροϊδέψανε, έτρεχα στα δικαστήρια, δεν έχω χρόνο, έχω το άγχος. Έχεις ένα όνειρο και έγινε εφιάλτης. Είμαι σε αδιέξοδο, γιατί πάω συνέχεια στα δικαστήρια» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του παλαιότερα.

«Γκρεμίστε τα τώρα και δώστε μου πίσω τον κόπο μου και το χρόνο που έχω δώσει. Το χρέος από 45.000 έφτασε 80.000, του χρόνου θα γίνει 200.000, θα μου τα πάρουν όλα, θα με βάλουν και φυλακή. Είμαι σε αδιέξοδο» είχε αναφέρει πρόσφατα ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Τα γραφειοκρατικά προβλήματα με το εξοχικό σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό έχουν προκύψει εδώ και καιρό. Ωστόσο πλέον ο ηθοποιός κινδυνεύει να χάσει και την κύρια κατοικία του στον Νέο Κόσμο. Όπως έχει δηλώσει ο ηθοποιός στο παρελθόν, το σπίτι το είχε αγοράσει κανονικά.

1326 675x617 1

Να σημειώσουμε πω πριν από λίγες μέρες, ο Σταμάτης Γαρδέλης μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» σχετικά με αυτό, λέγοντας: «Έχω κάνει ένα αυθαίρετο, το οποίο το έχω τακτοποιήσει με νόμο, το έχω πληρώσει. Η δασική υπηρεσία ήρθε και μου ακύρωσε το πρόστιμο που πλήρωσα, δεν μου δίνει τα λεφτά μου πίσω. Έρχεται η πολεοδομία και μου βάζει νέο πρόστιμο, που αγγίζει τις 80.000 ευρώ».

Τα πιο σημαντικά