Βαρυμπόμπη: Μικρούλι γατάκι, γεμάτο εγκαύματα, σώθηκε από εθελοντές και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο

4 Αυγούστου, 2021 9:38 ΜΜ
More videos

Ηφωτιά που έπληξε την περιοχή της Βαρυμπόμπης ήταν ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό του ελληνικού καλοκαιριού. Πολλά ακούγονται για το πώς ξεκίνησε. Το Πρώτο Θέμα αναφέρει “Από μια εστία σε συμπαγές δάσος, πάνω από την οποία περνούσαν καλώδια υπερυψηλής τάσης, ενώ υπήρχαν και μετασχηματιστές της ΔΕΗ, ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη χθες Τετάρτη, 3 Αυγούστου, στη 1 και 30 το μεσημέρι, που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη περισσότερα από 12.500 στρέμματα γης, σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα.”

Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τα εκατοντάδες ζώα που έγιναν στάχτη. Αυτό είναι δυστυχώς κάτι που περνάει στα ψιλά των ειδήσεων. Ζώα της άγριας φύσης, δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα. Ζώα θύματα των δικών μας ενεργειών. Που κάνουμε τα πάντα για να καταστρέψουμε τον πλανήτη χωρίς καμιά ενοχή.

Και σε αυτή τη φωτιά οι εθελοντές φιλόζωοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους κάνοντας τα αδύνατα δυνατά. Μπήλαν από την πύρινη κόλαση ασφαλή. Με κίνδυνο φυσικά τη ζωή τους. Αλλά έτσι δεν κάνουν κάθε φορά;

Η καν σε μέρη επικίνδυνα και έσωσαν ζώα. Τα περιέθαλψαν και τα πήγαν στον κτηνίατρο. Τα έβγαομάδα εθελοντών διάσωσης Alma Libre   ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί για να βοηθήσει τα πλάσματα που είχαν άμεση ανάγκη. Ένα από αυτά ήταν το γατάκι της φωτογραφίας, το οποίο και διέσωσαν. Βρέθηκε στην πλατεία της Βαρυμπόμπης με εγκαύματα στο κορμάκι του.

Εντοπισμός και διάσωση μωρού γατιου με εγκαύματα σε όλο του το κορμάκι στην πλατεια Βαρυμπόμπης. Το μεταφέρουμε σε κτηνιατρείο αυτή τη στιγμή..

  

Πηγή: petpetnews