Βαρουφάκης σε Ζούκερμπεργκ: «Κοντά τα χέρια σου από το όνομα Meta»

29 Οκτωβρίου, 2021 10:56 ΜΜ
More videos

Επίθεση εναντίον του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξαπολύει ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες μεταξύ άλλων εντάσσεται και η μετονομασία της κολοσσιαίας εταιρείας σε Meta.

Ο κ. Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει πως υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με το όνομα meta και ειδικότερα η metacpc.org, που ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, το οποίο «εργάζεται στην κατεύθυνση της ρήξης με ένα δυστοπικό παρόν ώστε να φανταστούμε τον κόσμο εκ νέου» όπως αναφέρει το ίδιο.

Ο πολιτικός αρχηγός καταγγέλλει επίσης τον Ζούκερμπεργκ ότι του έχει κλέψει και το όνομα Diem, καθώς το DIEM25 είναι το πανευρωπαϊκό κόμμα που έχει συνιδρύσει («Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» είναι ο πλήρης τίτλος του στα ελληνικά) από το 2015 και στο οποίο εντάσσεται και το ΜέΡΑ25.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης γράφει στην ανάρτησή του: «Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε… DIEM και τώρα ο Zuckerberg μετονομάζει την Facebook σε META (για το ορίτζιναλ, εδώ: https://metacpc.org). To επόμενο στάδιο θα είναι να ενστερνιστεί και το σύνθημά μας “Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα”».

H ανάρτηση του: