Βαρουφάκης: «Εμείς θα κάνουμε πορεία για το Πολυτεχνείο! Σας προκαλώ να μας χτυπήσετε»

12 Νοεμβρίου, 20207:51 ΜΜ
More videos

Μιλώντας σήμερα στην Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως ανήμερα της 17 Νοέμβρη στελέχη του ΜέΡΑ25 θα πραγματοποιήσουν πορεία για το Πολυτεχνείο.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά «σας προκαλώ να έρθετε να μας χτυπήσετε».

Ακόμη επιτέθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέγοντας ας μας χτυπήσουν όπως τότε στο Εφετείο, γιατί ήμουν εκεί και είδα τι έγινε.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί, αλλά και η πορεία για το Πολυτεχνείο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Στην συνέχεια τόνισε την άμεση ανάγκη «επίταξης των ιδιωτικών Μονάδων Υγείας της Θεσσαλονίκης», για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση.

Όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης: «Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει σήμερα, πριν τελειώσει αυτή η συζήτηση» και έπειτα αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη του καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος – όπως είπε– αναρωτιόταν, αν η Θεσσαλονίκη θα γίνει νέα Ιταλία με εκατόμβες νεκρών.

«Είναι απαράδεκτο ότι παρακαλάτε τον ιδιωτικό τομέα. Επίταξη αυτή τη στιγμή» είπε με έμφαση ο γραμματέας του ΜεΡΑ25.

«Δεν είναι ώρα να διαφωνούμε για τους αριθμούς. Έχουμε μια εκθετική εκδήλωση της πανδημίας. Δεν είμαστε εδώ για κοκορομαχίες» επισήμανε και πρόσθεσε πως «Τον Μάρτιο σας στηρίξαμε γιατί αντίθετα με άλλους συντηρητικούς πρωθυπουργούς στην Ευρώπη, εσείς κινηθήκατε γρήγορα. Σας είχα πει όμως χρησιμοποιήσετε τους μήνες του πρώτου lockdown για να βελτιώσετε το σύστημα υγείας. Και δεν το κάνατε».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News