Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
πολιτικήΒαρουφάκης στους Ισπανούς: "Κινδυνεύετε να γίνετε ... Ελλάδα"

Βαρουφάκης στους Ισπανούς: “Κινδυνεύετε να γίνετε … Ελλάδα”

Με μία συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais που θα δημοσιευτεί ολόκληρη την Κυριακή, ο Γ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον ισπανικό λαό τον προειδοποιεί πως υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να γίνουν Ελλάδα.

varoyfakis_5

“Οι Ισπανοί πρέπει να δουν την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ισπανία και να κρίνει τι χρειάζεται η κοινωνία τους, ανεξάρτητα από το τι γίνεται στην Ελλάδα, την Γαλλία ή οπουδήποτε αλλού”, αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Και συνεχίζει: “Ο κίνδυνος να γίνουν Ελλάδα είναι πάντα εκεί και θα μετουσιωθεί εάν συνεχιστούν τα ίδια λάθη που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. Το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος ώστε να ενσταλάξεις φόβο σε ένα άλλο δεν είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την Ευρώπη”.

Μάλιστα κάνει αναφορά και σε ιστορικά ονόματα Ευρωπαίων ηγετών, όπως ο Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, αλλά και οι Καραμανλής και Παπανδρέου των οποίων το όραμα για την Ευρώπη ήταν διαφορετικό.

“Πρέπει να επαναφέρουμε την αίσθηση του να είσαι Ευρωπαίος και να βρίσκουμε τρόπους να επαναδημιουργήσουμε το όνειρο της μοιρασμένης ευημερίας με τη δημοκρατία”, καταλήγει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: topontiki.gr

Τα πιο σημαντικά