Βαρουφάκης: Ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως τον Βενιζέλο!

10 Ιουλίου, 2015 4:32 ΜΜ
More videos

Μετά τα εμπόδια που βάζουν στη συμφωνία οι Λαφαζάνης, αριστερή πτέρυγα και Ζωή Κωνσταντοπούλου, το  πρόσωπο που προβληματίζει για το τι στάση θα κρατήσει είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:

«Χρειάζεται ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος τώρα, όχι τον Οκτώβριο που είπε ο Γιούνκερ, γιατί θα μας πουλήσει πάλι όπως πούλησε και τον Βενιζέλο».

Επίσης, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής επί της ουσίας ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε με ανάρτησή του στο Twitter ότι η ελληνική πλευρά γνώριζε ότι οι τράπεζες θα έκλειναν αν τελείωνε η παράταση του προγράμματος στις 30 Ιουνίου, χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, όταν ο διευθυντής του Think Tank ReDefineEurope τον ρώτησε μέσω Twitter αν αληθεύει η είδηση ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τον απείλησε λέγοντας του: «Θα κάνουμε τις τράπεζες σας να καταρρεύσουν», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Αυτό που είπε ήταν: Η άλλη εναλλακτική από την αποδοχή του προηγούμενου προγράμματος ήταν ότι το πρόγραμμα “θα συντριβόταν”, εννοώντας το κλείσιμο των τραπεζών κ.α.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: