Βάρκα με δεκάδες μετανάστες βγήκε σε παραλία γεμάτη κόσμο στην Ισπανία

11 Αυγούστου, 2017 7:54 ΜΜ
More videos

Άναυδοι έμειναν οι λουόμενοι σε παραλία της πόλης Κάδιθ της Ισπανίας, όταν βάρκα γεμάτη με μετανάστες προσέγγισε την ακτή.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης και στο βίντεο που τράβηξε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, φαίνονται οι μετανάστες να τρέχουν να βγουν από τη βάρκα, προτού ακόμα αυτή βγει στη στεριά.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, πολλοί από τους δεκάδες ανθρώπους που επέβαιναν στη βάρκα άλλαξαν επί τόπου τα ρούχα τους, ώστε να μη γίνου αντιληπτοί από την Αστυνομία, η οποία διενεργεί συνεχείς ελέγχους για τη σύλληψη μεταναστών.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους περίμεναν αυτοκίνητα για να τους πάρουν από το σημείο, οι οδηγοί των οποίων αν συλληφθούν, θα έρθουν αντιμέτωποι με κατηγορίες για διακίνηση ανθρώπων.

Η ακτή στην οποία άραξε η βάρκα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 30 χλμ από τις ακτές της βόρειας Αφρικής. Τα παράλια της νότιας Ισπανίας βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τις ακτές του Μαρόκο και σύμφωνα με τα στοιχεία, γίνονται συχνά πύλη εισόδου μεταναστών προς την Ευρώπη. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, μόνο ένα από τα σαββατοκύριακα του Ιουλίου, οι Αρχές διέσωσαν 149 ανθρώπους από τη θάλασσα.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, 1.700 άνθρωποι έχουν περάσει στις ισπανικές ακτές από τη βόρεια Αφρική, οι 900 εκ των οποίων μόνο τον Ιούνιο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[ant1iwo]